Krevetové jednohubky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4-6 salátových srdíček salát Little gem,
- 300-400g krevety, vařené, loupané
- 3 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 lžíce citron, pouze šťáva
- 4 lžíce pažitka, nasekaná
- hořčice a křen, k podávání
Na omáčku Marie Rose
- 100 g majonéza
- 25 g kečup
- Tabasco omáčka
Postup přípravy
- KROK 1
Nejprve si připravte omáčku Marie Rose. Smíchejte v misce majonézu s kečupem a několika kapkami Tabasca.
- KROK 2
Ořízněte základy srdíček Little Gem salátu, vyhoďte vnější listy a rozdělte jednotlivá srdíčka – lístky musí být dlouhé asi 10 cm a celkem jich chcete asi 24. Schovejte si malá srdíčka na další salát.
- KROK 3
Krevety omyjte a osušte mezi dvěma vrstvami kuchyňského papíru. Smíchejte v misce s olivovým olejem, citronovou šťávou, petrželkou a trochou koření.
- KROK 4
Listy položte na servírovací talíře nahoru tak, aby ležely jako malé mističky. Do každého vhoďte několik krevet. Navrch dejte ½ lžičky omáčky, poté rozetřete na hořčici a řeřichu. Lze je připravit hodinu před party, v takovém případě zakryjte potravinářskou fólií a odložte na chladné místo.