Krevetové jednohubky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 4-6 salátových srdíček salát Little gem
- 300-400g krevetyvařené, loupané
- 3 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 lžíce citronpouze šťáva
- 4 lžíce pažitkanasekaná
- hořčice a křenk podávání
Na omáčku Marie Rose
- 100 g majonéza
- 25 g kečup
- Tabasco omáčka
- kcal176
- tuky14g
- nasycené2g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín11g
- sůl1.06g
Postup přípravy
krok 1
Nejprve si připravte omáčku Marie Rose. Smíchejte v misce majonézu s kečupem a několika kapkami Tabasca.
krok 2
Ořízněte základy srdíček Little Gem salátu, vyhoďte vnější listy a rozdělte jednotlivá srdíčka – lístky musí být dlouhé asi 10 cm a celkem jich chcete asi 24. Schovejte si malá srdíčka na další salát.
krok 3
Krevety omyjte a osušte mezi dvěma vrstvami kuchyňského papíru. Smíchejte v misce s olivovým olejem, citronovou šťávou, petrželkou a trochou koření.
krok 4
Listy položte na servírovací talíře nahoru tak, aby ležely jako malé mističky. Do každého vhoďte několik krevet. Navrch dejte ½ lžičky omáčky, poté rozetřete na hořčici a řeřichu. Lze je připravit hodinu před party, v takovém případě zakryjte potravinářskou fólií a odložte na chladné místo.