Omáčka z tahini a citronu
Tato hustá a krémová omáčka inspirovaná řeckou kuchyní je téměř jako dip – podávejte s pomalu pečeným masem, pečenou či grilovanou zeleninou nebo kousky chleba na namáčení.
Čerstvou chilli papričku nasekejte nadrobno, případně odstraňte semínka (pokud chcete zmírnit pálivost). Smíchejte ji ve velké míse s česnekem, limetkovou kůrou a šťávou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Poté vložte do vzniklé zálivky krevety a promíchejte, aby se v ní pěkně obalily. Krevety nechte asi hodinu marinovat v lednici.
Nakrájejte avokádo na kousky. Krevety vyndejte z marinády. Do marinády a vložte do ní špenátové listy, promíchejte, dokud se listy neobalí. Přemístěte do servírovací misky, navrch přidejte avokádo, krevety a servírujte.