reklama

Suroviny

  • 1 ks chilli paprička
  • 1 stroužek česnek, najemno
  • 1 ks limetka
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce sezamový olej
  • 200 g krevety, velké oloupané vařené
  • 140 g špenát listy, omyté a osušené
  • 2 ks avokádo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Čerstvou chilli papričku nasekejte nadrobno, případně odstraňte semínka (pokud chcete zmírnit pálivost). Smíchejte ji ve velké míse s česnekem, limetkovou kůrou a šťávou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Poté vložte do vzniklé zálivky krevety a promíchejte, aby se v ní pěkně obalily. Krevety nechte asi hodinu marinovat v lednici.

  • KROK 2

    Nakrájejte avokádo na kousky. Krevety vyndejte z marinády. Do marinády a vložte do ní špenátové listy, promíchejte, dokud se listy neobalí. Přemístěte do servírovací misky, navrch přidejte avokádo, krevety a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama