Krevetový salát se špenátem a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks chilli paprička
- 1 stroužek česnek, najemno
- 1 ks limetka
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce sezamový olej
- 200 g krevety, velké oloupané vařené
- 140 g špenát listy, omyté a osušené
- 2 ks avokádo
Postup přípravy
- KROK 1
Čerstvou chilli papričku nasekejte nadrobno, případně odstraňte semínka (pokud chcete zmírnit pálivost). Smíchejte ji ve velké míse s česnekem, limetkovou kůrou a šťávou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Poté vložte do vzniklé zálivky krevety a promíchejte, aby se v ní pěkně obalily. Krevety nechte asi hodinu marinovat v lednici.
- KROK 2
Nakrájejte avokádo na kousky. Krevety vyndejte z marinády. Do marinády a vložte do ní špenátové listy, promíchejte, dokud se listy neobalí. Přemístěte do servírovací misky, navrch přidejte avokádo, krevety a servírujte.