Krevety na másle s chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 25 g máslo
- 2 lžíce olivový olej
- 3 stroužky česnekjemně nasekaný
- 1 ks červená chilli papričkase semeny, jemně nasekaná
- 1/2 lžičky sladká paprika
- 12 – 20 ks královské krevetyneloupané
- 1 ks citron+ několik plátků do misky na omytí
- 1/2 svazku petrželkynahrubo
- křupavý chlébk podávání
- kcal237
- tuky22g
- nasycené8g
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín9g
- sůl1.6g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozpusťte máslo a olej. Přidejte česnek, chilli papričku a papriku a restujte 1 – 2 minuty, dokud nezačne zlátnout. Zvyšte plamen, vhoďte krevety a za stálého míchání několik minut opékejte, dokud všechny krevety nezrůžoví. Sundejte z ohně, osolute, opepřete přidejte citronovou šťávu a petrželku.
krok 2
Přidejte několik plátků citronu do misky s teplou vodou, do které si budete průběžně namáčet prsty od krevet. Misku s vodou a misku na skořápky servírujte spolu krevetami a chlebem.