reklama

  • 25 g máslo
  • 2 lžíce olivový olej
  • 3 stroužky česnek
    jemně nasekaný
  • 1 ks červená chilli paprička
    se semeny, jemně nasekaná
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • 12 – 20 ks královské krevety
    neloupané
  • 1 ks citron
    + několik plátků do misky na omytí
  • 1/2 svazku petrželky
    nahrubo
  • křupavý chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal237
  • tuky22g
  • nasycené8g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín9g
  • sůl1.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozpusťte máslo a olej. Přidejte česnek, chilli papričku a papriku a restujte 1 – 2 minuty, dokud nezačne zlátnout. Zvyšte plamen, vhoďte krevety a za stálého míchání několik minut opékejte, dokud všechny krevety nezrůžoví. Sundejte z ohně, osolute, opepřete přidejte citronovou šťávu a petrželku.

  • krok 2

    Přidejte několik plátků citronu do misky s teplou vodou, do které si budete průběžně namáčet prsty od krevet. Misku s vodou a misku na skořápky servírujte spolu krevetami a chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama