Krevety naložené v másle
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez doby chlazení
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g másla
- 1 bobkový list
- 280 g krevet, vařených a oloupaných
- 1/4 lžičky mletého muškátového květu
- 2 dobré špetky kajenského pepře
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl
Postup přípravy
- KROK 1
Máslo nechejte rozpustit v pánvi a poté do něj vložte bobkový list.
- KROK 2
Do rozpuštěného másla vložte uvařené krevety, muškátový květ, pepř, sůl a zakápněte citronem. Vše dobře promíchejte.
- KROK 3
Směs přelijte do mělké uzavíratelné misky nebo sklenice, nahoru položte bobkový list z másla a posypte špetkou kajenského pepře navíc. Dejte odležet do chladu alespoň na 2 hodiny, nebo můžete takhle nakládat až 3 dny před podáváním.