Krevety s chilli, citronem a petrželkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 300 g krevety, velké syrové, rozpůlené
- 2 stroužky česnek, nasekaný
- 1 lžička chilli papričky červené
- 1 citron, kůra a šťáva
- 2 lžíce petrželka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Krevety osolte, opepřete a dejte stranou. Česnek orestujte na mírném ohni, dokud se nezačne chytat barvu. Zvyšte teplotu, přidejte krevety a chilli. Neustále míchejt, krevety na pánvi neustále otáčejte.
- KROK 2
Po 1 minutě zalijte citronovou šťávou, prohřívejte ještě asi 1 minutu, až krevety zmatní. Posypte citronovou kůrou, petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.