reklama

Suroviny

  • 500 g cuketa
  • 3 cibule šalotka, nadrobno nakrájená
  • 2 lžíce sůl bez jódu

Na nálev

  • 500 ml jablečný ocet
  • 140 g hnědý cukr
  • 1 lžička hořčičný prášek
  • 1 lžička hořčičná semínka
  • 1 lžička celerová semínka
  • 1/2 sušená chilli paprička, rozdrobená
  • 1 lžička mletá kurkuma

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cukety nakrájejte na tenké plátky . Dejte do mísy se šalotkou a posypte solí. Zalijte ledovou vodou, promíchejte, aby se sůl rozpustila a nechte 1 hodinu stát. Cukety důkladně sceďte a osušte kuchyňským papírem nebo utěrkou. Pokud zůstanou příliš vlhké, opláchněte vodou, abyste naředili nálev.

  • KROK 2

    Mezitím dejte na pánev ingredience na nálev a přiveďte k varu. Nechejte 3 minuty probublávat, ujistěte se, že se cukr rozpustil, a poté nechte vychladnout, aby byl nálev teplý, ale ne horký. Přidejte cukety a promíchejte.

  • KROK 3

    Směs naberte do dvou 500 ml sterilizovaných sklenic. Uzavřete a nechte několik dní v lednici. Uchovávané v chladu vydrží i několik měsíců.

reklama
reklama
reklama
reklama