Křupavé italské kuře s polentou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g polenta, hotová
- 25 g parmazán, nastrouhaný
- 2 ks kuřecí prsa, s kůží
- 250 g rajčata cherry
- rozmarýn, otrhané jehličky
- 1 stroužek česnek, nakrájený
- 2 lžíce olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 220 °C. Polentu prsty nahrubo nalámejte na malé kousky a rozsypte na dno malé zapékací formy. Přidejte parmazán a promíchejte.
- KROK 2
Kuřecí prsa, cherry rajčata, rozmarýn a česnek položte na polentu, pokapejte olivovým olejem a podle chuti okořeňte.
- KROK 3
Pečte 25 minut, dokud nebude kuřecí kůže křupavá a zlatavá a polenta a sýr se na okrajích nezbarví do zlatava. Podávejte se zeleným salátem.