reklama

  • 500 g polenta
    hotová
  • 25 g parmazán
    nastrouhaný
  • 2 ks kuřecí prsa
    s kůží
  • 250 g rajčata cherry
  • rozmarýn
    otrhané jehličky
  • 1 stroužek česnek
    nakrájený
  • 2 lžíce olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal513
  • tuky20g
  • nasycené5g
  • sacharidy47g
  • cukry0g
  • vláknina7g
  • proteín40g
  • sůl4.63g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 220 °C. Polentu prsty nahrubo nalámejte na malé kousky a rozsypte na dno malé zapékací formy. Přidejte parmazán a promíchejte.

  • krok 2

    Kuřecí prsa, cherry rajčata, rozmarýn a česnek položte na polentu, pokapejte olivovým olejem a podle chuti okořeňte.

  • krok 3

    Pečte 25 minut, dokud nebude kuřecí kůže křupavá a zlatavá a polenta a sýr se na okrajích nezbarví do zlatava. Podávejte se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama