Křupavé italské kuře s polentou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 500 g polentahotová
- 25 g parmazánnastrouhaný
- 2 ks kuřecí prsas kůží
- 250 g rajčata cherry
- rozmarýnotrhané jehličky
- 1 stroužek česneknakrájený
- 2 lžíce olivový olej
- kcal513
- tuky20g
- nasycené5g
- sacharidy47g
- cukry0g
- vláknina7g
- proteín40g
- sůl4.63g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 220 °C. Polentu prsty nahrubo nalámejte na malé kousky a rozsypte na dno malé zapékací formy. Přidejte parmazán a promíchejte.
krok 2
Kuřecí prsa, cherry rajčata, rozmarýn a česnek položte na polentu, pokapejte olivovým olejem a podle chuti okořeňte.
krok 3
Pečte 25 minut, dokud nebude kuřecí kůže křupavá a zlatavá a polenta a sýr se na okrajích nezbarví do zlatava. Podávejte se zeleným salátem.