Křupavé kuřecí kousky i bez vajíčka a bez smažení
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 12 porcí
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 6 lžic červené pesto
- 300 g strouhanka, běžná, z čerstvého pečiva nebo panko
- olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, každý o velikosti sousta (z každého prsa by mělo vzniknout zhruba 15 kousků). Pesto dejte do mísy a promíchejte s kuřecím masem, aby se v pestu dobře obalilo. Strouhanku nasypte do velkého mrazícího sáčku.
- KROK 2
Kuřecí kousky přidejte po dávkách do sáčku a pořádně protřepejte, aby se obalily strouhankou. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj kousky kuřete. Ujistěte se, že se vzájemně nedotýkají. Vložte do mrazáku a po ztuhnutí sundejte z plechu a uložte do mrazuvzdorné nádoby nebo mrazícího sáčku.
- KROK 3
Chcete-li rovnou připravit, rozehřejte troubu na 220 °C. Na plech s nízkým okrajem nalijte trochu oleje, jen tolik, aby pokryl dno. Plech vložte do trouby a nechte 5 minut zahřát. Kuře rozprostřete na plech a vraťte do trouby na 10–15 minut, dokud nebude křupavé a propečené.