Křupavé pikantní kuře se salátem ve stylu guacamole
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 g tortilla čipsy
- 1 a 1/2 lžička mírně pálivé mleté chilli
- 1 vejce, rozšlehané
- 2 avokádo
- 4 rajčata
- 1/2 červená cibule
- šťáva z 1 limety
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem. Každé kuřecí prso položte naplocho na prkénko, pak je vodorovně rozpůlte, abyste z každého dostali 2 kusy - prso bude tenčí a lépe se propeče.
- KROK 2
Rozdrťte 85 g tortillových čipsů. Nejrychlejší způsob, jak připravit drť, je odebrat 115 g čipsů ze sáčku, pak sáček zploštit, abyste vytlačili vzduch a pomocí gumičky nebo potravinářské svorky jej uzavřít. Poté sáček pořádně naklepejte válečkemna těsto. Drť přendejte do misky s 1 lžičkou mletého chilli a trochou soli. Dobře promíchejte. Každý díl kuřete namočte do rozšlehaného vejce, poté vejce vmíchejte do drti z čipsů. Nyní ponořte každý kus kuřete do takto vzniklé "strouhanky" a obalte jej, není nutné kuře drtí zcela pokrýt.
- KROK 3
Položte na plech a pečte cca 12 minut, dokud není kuře hotové. Mezitím nakrájejte avokádo a rajčata na kousky a cibuli na tenká kolečka. Do limetové šťávy zašlehejte zbývající chilli a trochu soli. Poté společně promíchejte avokádo, rajčata a cibuli. Podávejte 2 kusy masa na osobu se salátem a hrstí zbylých tortillových čipsů.