Křupavý letní salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 250 g hrášek
- 250 g sojové boby
- 3 lžíce olivový olejextra panenský
- 6 jarní cibulkaočištěná a nakrájená na tenké plátky
- listový salát – směsnapř. divoká rukola, Baby Gem, řeřicha atd.
- 1 citronkůra a šťáva
- 1 malá hrst petrželkalisty
- 1 malá hrst šťovíklisty
- kcal172
- tuky10g
- nasycené2g
- sacharidy13g
- cukry3g
- vláknina7g
- proteín9g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
Hrášek a sojové boby vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou. Přiveďte opět k varu a vařte 1-2 minuty. Sceďte a nechte samovolně vychladnout (šokové chlazení v ledové vodě ubírá na chuti). Ještě teplé je zalijte trochou olivového oleje, posypte jarní cibulkou a dobře okořeňte.
krok 2
Listy salátu zalijte zbylým olejem, citronovou šťávu, přidejte kůru a pořádně promíchejte, aby se listy pořádně obalily. Dobře osolte.
krok 3
Salátovou směs smíchejte s hráškem, fazolemi a jarní cibulkou. Navrch nasypte bylinky.