reklama

Suroviny

  • 250 g hrášek
  • 250 g sojové boby
  • 3 lžíce olivový olej extra panenský
  • 6 jarní cibulka, očištěná a nakrájená na tenké plátky
  • listový salát – směs např. divoká rukola, Baby Gem, řeřicha atd.
  • 1 citron, kůra a šťáva
  • 1 malá hrst petrželka listy
  • 1 malá hrst šťovík listy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hrášek a sojové boby vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou. Přiveďte opět k varu a vařte 1-2 minuty. Sceďte a nechte samovolně vychladnout (šokové chlazení v ledové vodě ubírá na chuti). Ještě teplé je zalijte trochou olivového oleje, posypte jarní cibulkou a dobře okořeňte.

  • KROK 2

    Listy salátu zalijte zbylým olejem, citronovou šťávu, přidejte kůru a pořádně promíchejte, aby se listy pořádně obalily. Dobře osolte.

  • KROK 3

    Salátovou směs smíchejte s hráškem, fazolemi a jarní cibulkou. Navrch nasypte bylinky.

reklama
reklama
reklama
reklama