Křupavý letní salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g hrášek
- 250 g sojové boby
- 3 lžíce olivový olej extra panenský
- 6 jarní cibulka, očištěná a nakrájená na tenké plátky
- listový salát – směs např. divoká rukola, Baby Gem, řeřicha atd.
- 1 citron, kůra a šťáva
- 1 malá hrst petrželka listy
- 1 malá hrst šťovík listy
Postup přípravy
- KROK 1
Hrášek a sojové boby vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou. Přiveďte opět k varu a vařte 1-2 minuty. Sceďte a nechte samovolně vychladnout (šokové chlazení v ledové vodě ubírá na chuti). Ještě teplé je zalijte trochou olivového oleje, posypte jarní cibulkou a dobře okořeňte.
- KROK 2
Listy salátu zalijte zbylým olejem, citronovou šťávu, přidejte kůru a pořádně promíchejte, aby se listy pořádně obalily. Dobře osolte.
- KROK 3
Salátovou směs smíchejte s hráškem, fazolemi a jarní cibulkou. Navrch nasypte bylinky.