reklama

  • 250 g hrášek
  • 250 g sojové boby
  • 3 lžíce olivový olej
    extra panenský
  • 6 jarní cibulka
    očištěná a nakrájená na tenké plátky
  • listový salát – směs
    např. divoká rukola, Baby Gem, řeřicha atd.
  • 1 citron
    kůra a šťáva
  • 1 malá hrst petrželka
    listy
  • 1 malá hrst šťovík
    listy

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal172
  • tuky10g
  • nasycené2g
  • sacharidy13g
  • cukry3g
  • vláknina7g
  • proteín9g
  • sůl0.01g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hrášek a sojové boby vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou. Přiveďte opět k varu a vařte 1-2 minuty. Sceďte a nechte samovolně vychladnout (šokové chlazení v ledové vodě ubírá na chuti). Ještě teplé je zalijte trochou olivového oleje, posypte jarní cibulkou a dobře okořeňte.

  • krok 2

    Listy salátu zalijte zbylým olejem, citronovou šťávu, přidejte kůru a pořádně promíchejte, aby se listy pořádně obalily. Dobře osolte.

  • krok 3

    Salátovou směs smíchejte s hráškem, fazolemi a jarní cibulkou. Navrch nasypte bylinky.

reklama
reklama
reklama
reklama