Křupavý zeleninový salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- 10 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 limetky
- 2 zelená jablka, nakrájené na "sirky"
- 2 hlízy fenykl, nakrájené na "sirky"
- 1 okurka, zbavená semínek a nakrájená na "sirky"
- 3 stonky řapíkatý celer, nakrájená na "sirky"
- 6 ks jarní cibulka, nakrájená na "sirky"
- 2 lžíce olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Do salátové mísy dejte kůru a šťávu ze dvou limetek. Zbývající 2 limetky zespodu seřízněte, aby na prkénku rovně seděly. Pomocí malého zoubkovaného nože pečlivě odřízněte veškerou kůru a vykrájejte z limetky jednotlivé segmenty (měsíčky). Ty pak nahrubo nasekejte a přidejte do mísy.
- KROK 2
K limetkám přimíchejte nakrájená jablka, fenykl, okurku, řapíky celeru, jarní cibulku a olivový olej. Zakryjte a před podáváním vychlaďte.