
Křupavý zeleninový salát
Křupavý zeleninový salát z jablek, fenyklu, okurky, celeru a jarní cibulky – zdravá a lehká příloha pro nedočkavé strávníky. Kouzlo salátu spočívá také v tom, že veškerá použitá zelenina je nakrájená na stejné špalíčky, připomínající svou tloušťkou i délkou zápalky, proto si při jejich přípravě dejte záležet.
- 4 limetky
- 2 zelená jablkanakrájené na "sirky"
- 2 hlízy fenyklnakrájené na "sirky"
- 1 okurkazbavená semínek a nakrájená na "sirky"
- 3 stonky řapíkatý celernakrájená na "sirky"
- 6 ks jarní cibulkanakrájená na "sirky"
- 2 lžíce olivový olej
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal43
- tuky2g
- nasycené0g
- sacharidy4g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín1g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Do salátové mísy dejte kůru a šťávu ze dvou limetek. Zbývající 2 limetky zespodu seřízněte, aby na prkénku rovně seděly. Pomocí malého zoubkovaného nože pečlivě odřízněte veškerou kůru a vykrájejte z limetky jednotlivé segmenty (měsíčky). Ty pak nahrubo nasekejte a přidejte do mísy.
krok 2
K limetkám přimíchejte nakrájená jablka, fenykl, okurku, řapíky celeru, jarní cibulku a olivový olej. Zakryjte a před podáváním vychlaďte.