reklama

  • 4 limetky
  • 2 zelená jablka
    nakrájené na "sirky"
  • 2 hlízy fenykl
    nakrájené na "sirky"
  • 1 okurka
    zbavená semínek a nakrájená na "sirky"
  • 3 stonky řapíkatý celer
    nakrájená na "sirky"
  • 6 ks jarní cibulka
    nakrájená na "sirky"
  • 2 lžíce olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal43
  • tuky2g
  • nasycené0g
  • sacharidy4g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín1g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do salátové mísy dejte kůru a šťávu ze dvou limetek. Zbývající 2 limetky zespodu seřízněte, aby na prkénku rovně seděly. Pomocí malého zoubkovaného nože pečlivě odřízněte veškerou kůru a vykrájejte z limetky jednotlivé segmenty (měsíčky). Ty pak nahrubo nasekejte a přidejte do mísy.

  • krok 2

    K limetkám přimíchejte nakrájená jablka, fenykl, okurku, řapíky celeru, jarní cibulku a olivový olej. Zakryjte a před podáváním vychlaďte.

reklama
reklama
reklama
reklama