Krůtí chilli con carne s tortillami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 cibule, jemně nasekané
- 1 lžíce olivového oleje, případně trochu navíc
- 2 lžičky mletého kmínu
- 500 g krůtího mletého masa
- 1,5 lžíce chilli pasty
- 400 g nasekaných rajčat z konzervy
- 400 g červených fazolí, odkapaných a propláchnutých
- 200 g kukuřice, odkapané
- 2 kukuřičné tortilly, nasekané na trojúhelníky
- malá hrst strouhaného čedaru
- 2 jarní cibulky, jemně nakrájené
Postup přípravy
- KROK 1
V hluboké pánvi, kterou můžeme vložit do trouby, orestujeme cibuli, dokud není až lehce dohněda a měkká. Přidáme kmín, promícháme. Následně vmícháme mleté maso, zvýšíme teplotu vaření a za občasného promíchání necháme maso zatáhnout.
- KROK 2
K masu vmícháme chilli pastu, rajčata, trochu vody a asi 5 minut podusíme. Do směsi přidáme fazole, kukuřici a necháme společně asi 5 minut prohřát. Směs by měla zhoustnout.
- KROK 3
V troubě rozpálíme gril. Pánev stáhneme ze sporáku a navrch směsi navrstvíme tortilly nakrájené na trojúhelníky. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud nebude sýr rozteklý a křupavý. Před servírováním posypeme ještě jarní cibulkou.