reklama

Suroviny

  • 2 cibule, jemně nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje, případně trochu navíc
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 500 g krůtího mletého masa
  • 1,5 lžíce chilli pasty
  • 400 g nasekaných rajčat z konzervy
  • 400 g červených fazolí, odkapaných a propláchnutých
  • 200 g kukuřice, odkapané
  • 2 kukuřičné tortilly, nasekané na trojúhelníky
  • malá hrst strouhaného čedaru
  • 2 jarní cibulky, jemně nakrájené

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hluboké pánvi, kterou můžeme vložit do trouby, orestujeme cibuli, dokud není až lehce dohněda a měkká. Přidáme kmín, promícháme. Následně vmícháme mleté maso, zvýšíme teplotu vaření a za občasného promíchání necháme maso zatáhnout.

  • KROK 2

    K masu vmícháme chilli pastu, rajčata, trochu vody a asi 5 minut podusíme. Do směsi přidáme fazole, kukuřici a necháme společně asi 5 minut prohřát. Směs by měla zhoustnout.

  • KROK 3

    V troubě rozpálíme gril. Pánev stáhneme ze sporáku a navrch směsi navrstvíme tortilly nakrájené na trojúhelníky. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, dokud nebude sýr rozteklý a křupavý. Před servírováním posypeme ještě jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama