reklama

  • 1 balení cereální či ovesné lupínky
    např. Weetabix nebo Oatibix
  • 15 g parmazán
    jemně nastrouhaný
  • ½ lžičky tymián
    sušený
  • ½ lžičky oregano
    sušené
  • 1 lžička paprika
    uzená
  • 1 lžička koriandr
    mletý
  • 344 g krůtí prsa
    nakrájená na silnější proužky
  • 1 vejce
    velké, rozšlehané

Na dip

  • 1 konzerva fazole
    scezené a okapané
  • 1 avokádo
    malé, odpeckované a oloupané
  • 4 jarní cibulka
    očištěná a nasekaná na jemno
  • 1 ks limeta
    kůra i šťáva
  • cherry rajčata, semínka z granátového jablka a listy salátu
    k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal446
  • tuky17g
  • nasycené5g
  • sacharidy18g
  • cukry2g
  • vláknina7g
  • proteín55g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cereálie rozdrobte do mělké mísy, poté vmíchejte parmazán, bylinky a koření.

  • krok 2

    Krůtí maso namočte do vajíčka, potřete směsí koření a položte s mírnými rozestupy na plech. Pečte 12 min.

  • krok 3

    Mezitím dejte fazole, avokádo, cibuli, limetkovou kůru a šťávu do mísy společně s kořením a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte k teplému nebo studenému krůtímu masu, s cherry rajčátky, granátovým jablkem a listy salátu.

reklama
reklama
reklama
reklama