reklama

Suroviny

  • 1 balení cereální či ovesné lupínky, např. Weetabix nebo Oatibix
  • 15 g parmazán jemně nastrouhaný
  • ½ lžičky tymián sušený
  • ½ lžičky oregano sušené
  • 1 lžička paprika uzená
  • 1 lžička koriandr mletý
  • 344 g krůtí prsa, nakrájená na silnější proužky
  • 1 vejce velké, rozšlehané

Na dip

  • 1 konzerva fazole, scezené a okapané
  • 1 avokádo malé, odpeckované a oloupané
  • 4 jarní cibulka, očištěná a nasekaná na jemno
  • 1 ks limeta, kůra i šťáva
  • cherry rajčata, semínka z granátového jablka a listy salátu k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cereálie rozdrobte do mělké mísy, poté vmíchejte parmazán, bylinky a koření.

  • KROK 2

    Krůtí maso namočte do vajíčka, potřete směsí koření a položte s mírnými rozestupy na plech. Pečte 12 min.

  • KROK 3

    Mezitím dejte fazole, avokádo, cibuli, limetkovou kůru a šťávu do mísy společně s kořením a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte k teplému nebo studenému krůtímu masu, s cherry rajčátky, granátovým jablkem a listy salátu.

reklama
reklama
reklama
reklama