Grilované halloumi špízy
Sýr halloumi je pevný a na grilování se skvěle hodí. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří nejí maso. Stačí ho napíchnout na jehlu, okořenit oreganem a na talíři ho doplnit výběrem omáček podle vlastní chuti.
Rychlé stripsy z libového krůtího masa, obaleného v křupavé bylinkové krustě, doplněná dipem z máslových fazolí, limety a avokáda. Ideální jídlo, které si můžete zabalit do uzavíratelné krabičky a vzít s sebou do práce nebo na výtel.
Nutriční hodnoty: per serving
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cereálie rozdrobte do mělké mísy, poté vmíchejte parmazán, bylinky a koření.
Krůtí maso namočte do vajíčka, potřete směsí koření a položte s mírnými rozestupy na plech. Pečte 12 min.
Mezitím dejte fazole, avokádo, cibuli, limetkovou kůru a šťávu do mísy společně s kořením a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte k teplému nebo studenému krůtímu masu, s cherry rajčátky, granátovým jablkem a listy salátu.