Krůtí stripsy s avokádovým dipem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 balení cereální či ovesné lupínky, např. Weetabix nebo Oatibix
- 15 g parmazán jemně nastrouhaný
- ½ lžičky tymián sušený
- ½ lžičky oregano sušené
- 1 lžička paprika uzená
- 1 lžička koriandr mletý
- 344 g krůtí prsa, nakrájená na silnější proužky
- 1 vejce velké, rozšlehané
Na dip
- 1 konzerva fazole, scezené a okapané
- 1 avokádo malé, odpeckované a oloupané
- 4 jarní cibulka, očištěná a nasekaná na jemno
- 1 ks limeta, kůra i šťáva
- cherry rajčata, semínka z granátového jablka a listy salátu k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cereálie rozdrobte do mělké mísy, poté vmíchejte parmazán, bylinky a koření.
- KROK 2
Krůtí maso namočte do vajíčka, potřete směsí koření a položte s mírnými rozestupy na plech. Pečte 12 min.
- KROK 3
Mezitím dejte fazole, avokádo, cibuli, limetkovou kůru a šťávu do mísy společně s kořením a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte k teplému nebo studenému krůtímu masu, s cherry rajčátky, granátovým jablkem a listy salátu.