
Kuře na koření se zelím
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 4 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušených chilli vloček
- sůl
- pepř
- 3 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce sójové omáčky
- šťáva z 1 citronu
- 1/2 malého bílého zelíjemně nastrouhaného
- 1 červená cibulenakrájená
- 1 červená chilli papričkazbavená semínek a nakrájená
- malá hrst listů koriandru
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal280
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy22g
- cukry22g
- vláknina3g
- proteín33g
- sůl2.3g
Postup přípravy
krok 1
Každé kuřecí prso podélně rozřízněte a otevřete jako knihu. Zakryjte potravinářskou fólií a jemně naklepejte, dokud se nevyrovná. Maso potřete 2 lžícemi sezamového oleje.
krok 2
Nahrubo rozdrťte chilli vločky, kmín a kuličky pepře pomocí tloučku a hmoždíře. Přidejte trochu soli a posypte obě strany plátků masa. Dejte do chladu naložit.
krok 3
V malé misce smíchejte zbývající sezamový olej, cukr, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Do velké mísy přidejte zelí, cibuli a chilli, přelijte polovinou zálivky a dobře promíchejte. Zbývající zálivku si uschovejte, abyste ji mohli použít na kuře.
krok 4
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Maso položte na plech vyložený alobalem a grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nebude propečené. Podávejte se zelím, půlkami citronu, koriandrem a zálivkou.