reklama

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušených chilli vloček
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/2 malého bílého zelí
    jemně nastrouhaného
  • 1 červená cibule
    nakrájená
  • 1 červená chilli paprička
    zbavená semínek a nakrájená
  • malá hrst listů koriandru

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal280
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy22g
  • cukry22g
  • vláknina3g
  • proteín33g
  • sůl2.3g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Každé kuřecí prso podélně rozřízněte a otevřete jako knihu. Zakryjte potravinářskou fólií a jemně naklepejte, dokud se nevyrovná. Maso potřete 2 lžícemi sezamového oleje.

  • krok 2

    Nahrubo rozdrťte chilli vločky, kmín a kuličky pepře pomocí tloučku a hmoždíře. Přidejte trochu soli a posypte obě strany plátků masa. Dejte do chladu naložit.

  • krok 3

    V malé misce smíchejte zbývající sezamový olej, cukr, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Do velké mísy přidejte zelí, cibuli a chilli, přelijte polovinou zálivky a dobře promíchejte. Zbývající zálivku si uschovejte, abyste ji mohli použít na kuře.

  • krok 4

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Maso položte na plech vyložený alobalem a grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud nebude propečené. Podávejte se zelím, půlkami citronu, koriandrem a zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama