reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6 kuřecích stehen
  • 2 šalotky
    jemně nakrájené
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 2 stroužky česneku
    rozdrcené
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml Crème fraîche nebo kysané smetany

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal306
  • tuky21.3g
  • nasycené9.7g
  • sacharidy1.9g
  • cukry1.5g
  • vláknina1.3g
  • proteín26g
  • sůl0.54g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na středně vysokém ohni zahřejte olej v hluboké pánvi. Kuře osolte a vložte kůží dolů na pánev. Smažte 15 minut, dokud není zlatavé a křupavé, obraťte kuře a smažte dalších 6-8 minut, dokud není lehce zlatavé, poté přendejte na talíř. Odlijte přebytečný tuk z pánve a nechte v ní tak 1 lžíci.

  • krok 2

    Snižte teplotu na nízkou a přidejte šalotky. Smažte 6-8 minut, dokud nejsou lehce zlatavé a změklé, seškrábněte všechny křupavé kousky kuřete ze dna pánve, poté přidejte papriku, česnek, rajčatový protlak a tymián. Smažte několik minut, dokud se koření nerozvoní, poté vmíchejte kuřecí vývar.

  • krok 3

    Zvyšte teplotu zpět na středně vysokou a nechte dusit 3-4 minuty. Vmíchejte crème fraîche, dokud není dobře rozmíchán, poté vložte kuře zpět do omáčky, ideálně kůží nahoru. Nechte bublat 10-15 minut, dokud kuře není propečené a omáčka mírně nezhoustne. Osolte a podávejte s rýží nebo těstovinami.

reklama
reklama
reklama
reklama