Kuře na paprice
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 kuřecích stehen
- 2 šalotkyjemně nakrájené
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 stroužky česnekurozdrcené
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 300 ml kuřecího vývaru
- 100 ml Crème fraîche nebo kysané smetany
- kcal306
- tuky21.3g
- nasycené9.7g
- sacharidy1.9g
- cukry1.5g
- vláknina1.3g
- proteín26g
- sůl0.54g
Postup přípravy
krok 1
Na středně vysokém ohni zahřejte olej v hluboké pánvi. Kuře osolte a vložte kůží dolů na pánev. Smažte 15 minut, dokud není zlatavé a křupavé, obraťte kuře a smažte dalších 6-8 minut, dokud není lehce zlatavé, poté přendejte na talíř. Odlijte přebytečný tuk z pánve a nechte v ní tak 1 lžíci.
krok 2
Snižte teplotu na nízkou a přidejte šalotky. Smažte 6-8 minut, dokud nejsou lehce zlatavé a změklé, seškrábněte všechny křupavé kousky kuřete ze dna pánve, poté přidejte papriku, česnek, rajčatový protlak a tymián. Smažte několik minut, dokud se koření nerozvoní, poté vmíchejte kuřecí vývar.
krok 3
Zvyšte teplotu zpět na středně vysokou a nechte dusit 3-4 minuty. Vmíchejte crème fraîche, dokud není dobře rozmíchán, poté vložte kuře zpět do omáčky, ideálně kůží nahoru. Nechte bublat 10-15 minut, dokud kuře není propečené a omáčka mírně nezhoustne. Osolte a podávejte s rýží nebo těstovinami.