reklama

  • 8 kuřecích stehen s kůží a kostí
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule
    jemně nasekané
  • 2 červené papriky
    nasekané (mohou být i zelené)
  • 2 stroužky česneku
    drcené nebo jemně nastrouhané
  • 3 velká zralá rajčata
    zbavená semínek a nasekaná, nebo 400 g nasekaných rajčat z plechovky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce sladké uzené papriky
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
    (volitelné)
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml zakysané smetany

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal468
  • tuky23g
  • nasycené8g
  • sacharidy15g
  • cukry11g
  • vláknina5g
  • proteín46g
  • sůl0.55g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuřecí stehna osolte. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu, vložte stehna a smažte po dobu 5-8 minut, dokud nebudou zlatavě hnědá. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Přidejte cibuli a smažte 8-10 minut, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.

  • krok 2

    Přidejte papriky a restujte 3 minuty, poté přidejte česnek a rajčata. Vařte dalších 5-8 minut, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Posypte moukou, paprikou a pálivou paprikou, pokud používáte, a vařte dalších 30 sekund. Vraťte kuřecí stehna do pánve a jemně promíchejte, aby se obalila.

  • krok 3

    Přilijte vývar, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte přikryté 15 minut. Sejměte pokličku a vařte dalších 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte zakysanou smetanu a vařte 5 minut - omáčka by měla být poměrně hustá. Podávejte s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama