
Kuře na paprice
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
- 8 kuřecích stehen s kůží a kostí
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibulejemně nasekané
- 2 červené paprikynasekané (mohou být i zelené)
- 2 stroužky česnekudrcené nebo jemně nastrouhané
- 3 velká zralá rajčatazbavená semínek a nasekaná, nebo 400 g nasekaných rajčat z plechovky
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce sladké uzené papriky
- 1 lžíce mleté pálivé papriky(volitelné)
- 350 ml kuřecího vývaru
- 200 ml zakysané smetany
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal468
- tuky23g
- nasycené8g
- sacharidy15g
- cukry11g
- vláknina5g
- proteín46g
- sůl0.55g
Postup přípravy
krok 1
Kuřecí stehna osolte. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu, vložte stehna a smažte po dobu 5-8 minut, dokud nebudou zlatavě hnědá. Vyjměte z pánve a dejte stranou. Přidejte cibuli a smažte 8-10 minut, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
krok 2
Přidejte papriky a restujte 3 minuty, poté přidejte česnek a rajčata. Vařte dalších 5-8 minut, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Posypte moukou, paprikou a pálivou paprikou, pokud používáte, a vařte dalších 30 sekund. Vraťte kuřecí stehna do pánve a jemně promíchejte, aby se obalila.
krok 3
Přilijte vývar, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte přikryté 15 minut. Sejměte pokličku a vařte dalších 15 minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte zakysanou smetanu a vařte 5 minut - omáčka by měla být poměrně hustá. Podávejte s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.