reklama

  • 4 ks kuřecí stehna
  • sůl
  • pepř
    čerstvě mletý
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 3 cibule
    nakrájené nahrubo
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 mrkev
    velká nebo 2 malé, očištěné
  • 2 litry zeleninového vývaru
    nebo drůbežího
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • hladké mouky
    k zahuštění (nemusí být)
  • rýže vařená
    k podávání
  • petrželka
    hladkolistá, na ozdobení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal600
  • tuky35g
  • nasycené10g
  • sacharidy40g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín30g
    bohatý na
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuřecí stehna osolte a opepřete, poté je opečte na oleji z obou stran do zlatova. Vyjměte je z pánve, přidejte cibuli a opékejte do zlatova. Posypte paprikou, krátce orestujte, vraťte stehna do hrnce, přidejte mrkev, vývar a bobkový list. Vařte na mírném ohni asi hodinu, aby maso změklo a tekutina se částečně zredukovala.

  • krok 2

    Kuřecí stehna a bobkový list vyjměte. Stehna položte na talíř a bobkový list vyhoďte. Tekutinu s cibulí a mrkví rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, případně zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody (v tomto případě omáčku ještě provařte). Ochuťte solí a pepřem. Kuřecí stehna dejte na talíř, přelijte omáčkou a podávejte s rýží. Ozdobte petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama