Kuře na víně a houbách
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 1 lžíce mouka pšeničná hladká
- 150 ml kuřecí vývar
- 250 g hnědé žampiony, půlené
- několik větviček tymián (pouze listy)
- 150 ml červené víno
- 1 lžíce olivový olej, nebo rostlinný olej
Postup přípravy
- KROK 1
Kuře obalte v mouce a přebytek oklepejte. Smíchejte 1 lžičku mouky s trochou vývaru a dejte stranou.
- KROK 2
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte kuře, žampiony a tymián. Opékejte na středně vysokém ohni asi 5 minut dozlatova, kuřecí prsa jednou obraťte.
- KROK 3
Kuře vyndejte a dejte stranou. Zalijte vínem, vývarem a vařte 5 minut nebo dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vlijte odložený vývar s moukou a míchejte, dokud omáčka trochu nezhoustne. Vložte kuře zpět do pánve spolu s případnou šťávou a vařte dalších 5 minut nebo dokud se mouka neprovaří a omáčka nebude lesklá. Podávejte s kaší.