reklama

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • 1 lžíce mouka pšeničná hladká
  • 150 ml kuřecí vývar
  • 250 g hnědé žampiony, půlené
  • několik větviček tymián (pouze listy)
  • 150 ml červené víno
  • 1 lžíce olivový olej, nebo rostlinný olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuře obalte v mouce a přebytek oklepejte. Smíchejte 1 lžičku mouky s trochou vývaru a dejte stranou.

  • KROK 2

    Na pánvi rozehřejte olej, přidejte kuře, žampiony a tymián. Opékejte na středně vysokém ohni asi 5 minut dozlatova, kuřecí prsa jednou obraťte.

  • KROK 3

    Kuře vyndejte a dejte stranou. Zalijte vínem, vývarem a vařte 5 minut nebo dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vlijte odložený vývar s moukou a míchejte, dokud omáčka trochu nezhoustne. Vložte kuře zpět do pánve spolu s případnou šťávou a vařte dalších 5 minut nebo dokud se mouka neprovaří a omáčka nebude lesklá. Podávejte s kaší.

reklama
reklama
reklama
reklama