Kuře s česnekem a bylinkovým smetanovým sýrem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 celé kuře, o váze cca 1,5 kg
- 150 g měkký sýr, typu Boursin
- 3 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 svazek pažitky, nasekané najemno
- 1 malý svazek hladkolisté petrželky, nasekané najemno
- šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej, podle potřeby
Postup přípravy
- KROK 1
Kuře vyndejte z lednice hodinu před tepelnou úpravou. Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte sýr, česnek, pažitku, petrželku, citronovou šťávu a důkladně opepřete čerstvě mletým pepřem.
- KROK 2
Rukou uvolněte kůži od prsou, takže mezi kůží a masem vznikne velká kapsa. Vezměte 2/3 sýrové směsi a rozetřete ji pod kůži v silné a stejnoměrné vrstvě. Zbytkem směsi potřeme celé kuře a do dutiny vložte vymačkanou polovinu citronu. Kuře dobře osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
- KROK 3
Pečte v troubě 1–1¼ hodiny, každých 20 minut podlévejte výpekem. Kuře je hotové, když z masa vytéká čirá šťáva a kůže je krásně křupavá.