reklama

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g kuskusu
  • 1 kuřecí bujón
  • 1 velká červená cibule
    nakrájená na tenké půlměsíčky
  • 600 g kuřecího masa
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce harissy
  • 1 granátové jablko
    šťáva i jádra z něj
  • 100 g plátků mandlí
  • pepř
  • sůl
  • máta
    nasekaná

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal590
  • tuky20g
  • nasycené2g
  • sacharidy50g
  • cukry14g
  • vláknina4g
  • proteín50g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do mísy nasypte kuskus, rozdrobte na něj polovinu kuřecího bujónu a zalijte jej vroucí vodou tak, aby byl celý pod vodou. Promíchejte a zakryté nechejte odstát, aby nabobtnal.

  • krok 2

    Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na něj cibuli a opékejte dokud nezměkne. Po 5 minutách kuskus načechrejte vidličkou a promíchejte s mandlemi a nasekanou mátou. Udržujte v teple.

  • krok 3

    Cibuli odsuňte na jednu stranu pánve a přidejte do ní na kousky nakrájené kuřecí řízky a ze všech stran opečte. Vmíchejte pastu tahini nebo harissu a šťávu z granátového jablka, poté rozdrobte druhou polovinu bujónu, podlijte trochou vody a dobře okořeňte. Odkryté duste 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře není opečené. Vmíchejte semínka z granátového jablka, pár si jich nechte na rozsypání před podáváním.

  • krok 4

    Kuře podávejte na kuskusu přelité lžící omáčkou.

reklama
reklama
reklama
reklama