Kuře s granátovým jablkem a mandlovým kuskusem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 200 g kuskusu
- 1 kuřecí bujón
- 1 velká červená cibulenakrájená na tenké půlměsíčky
- 600 g kuřecího masa
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce harissy
- 1 granátové jablkošťáva i jádra z něj
- 100 g plátků mandlí
- pepř
- sůl
- mátanasekaná
- kcal590
- tuky20g
- nasycené2g
- sacharidy50g
- cukry14g
- vláknina4g
- proteín50g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Do mísy nasypte kuskus, rozdrobte na něj polovinu kuřecího bujónu a zalijte jej vroucí vodou tak, aby byl celý pod vodou. Promíchejte a zakryté nechejte odstát, aby nabobtnal.
krok 2
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na něj cibuli a opékejte dokud nezměkne. Po 5 minutách kuskus načechrejte vidličkou a promíchejte s mandlemi a nasekanou mátou. Udržujte v teple.
krok 3
Cibuli odsuňte na jednu stranu pánve a přidejte do ní na kousky nakrájené kuřecí řízky a ze všech stran opečte. Vmíchejte pastu tahini nebo harissu a šťávu z granátového jablka, poté rozdrobte druhou polovinu bujónu, podlijte trochou vody a dobře okořeňte. Odkryté duste 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře není opečené. Vmíchejte semínka z granátového jablka, pár si jich nechte na rozsypání před podáváním.
krok 4
Kuře podávejte na kuskusu přelité lžící omáčkou.