reklama

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • šťáva 2 citronů
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička sušené chilli vločky
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 200g kuskus
  • 85 g rozinky nejlépe sultánky
  • 250 ml kuřecí vývar, horký
  • 85 g zelené olivy, vypeckované
  • 400 g konzervovaná cizrna, scezená a okapaná
  • 2 lžíce hladkolistá petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuřecí prsa nařízněte v nejsilnější části prsou, zastavte řez 1 cm před okrajem a poté maso rozevřete jako knihu. Prošlehejte společně citronovou šťávu, olivový olej, chilli vločky a česnek. Polovinou směsi přelijte kuře a nechte 15 minut marinovat.

  • KROK 2

    Mezitím dejte kuskus a rozinky do mísy a zalijte horkým vývarem. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 5 minut odpočívat.

  • KROK 3

    Rozpalte pánev nebo gril. Vyjměte kuře z marinády a opečte 4 minuty z každé strany, až zezlátne a bude propečené.

  • KROK 4

    Kuskus načechrajte vidličkou a vmíchejte olivy, cizrnu, petrželku a druhou polovinu marinády. Osolte, opepřete a podávejte s kuřetem.

reklama
reklama
reklama
reklama