Kuře ve smetanovo - estragonové omáčce s chřestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g nové brambory, rozkrojené napůl
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužek česneku, utřené
- 350 ml kuřecí vývar
- malý svazek estragon
- 175 g zelený chřest, oloupaný
- 3 lžíce crème fraîche, se sníženým obsahem tuku
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka, poté je slijte a udržujte v hrnci teplé. Kuře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vložte na něj cibuli, česnek a kuřecí maso. Zvolna opékejte 5 minut, dokud maso a cibule mírně nezhnědne. Kuře jednou otočte a cibuli s česnekem pravidelně míchejte.
- KROK 2
Přilijte vývar, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte zvolna k varu. Vařte 5 minut, poté kuře otočte, přidejte chřest a vařte další 3 minuty. Zbylý estragon nasekejte.
- KROK 3
Vmíchejte crème fraîche a estragon do pánve ke kuřecímu masem a za stálého míchání několik vteřin společně prohřívejte. Podávejte s novými bramborami.