Nové brambory s mátou
Dodejte novým bramborám osvěžující šmrnc přidáním čerstvé máty.
Brambory uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka, poté je slijte a udržujte v hrnci teplé. Kuře osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vložte na něj cibuli, česnek a kuřecí maso. Zvolna opékejte 5 minut, dokud maso a cibule mírně nezhnědne. Kuře jednou otočte a cibuli s česnekem pravidelně míchejte.
Přilijte vývar, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte zvolna k varu. Vařte 5 minut, poté kuře otočte, přidejte chřest a vařte další 3 minuty. Zbylý estragon nasekejte.
Vmíchejte crème fraîche a estragon do pánve ke kuřecímu masem a za stálého míchání několik vteřin společně prohřívejte. Podávejte s novými bramborami.