reklama

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžička římský mletý kmín
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule
    nakrájená najemno
  • 400 g konzerva třešňových rajčat
  • 2 lžíce pasta harissa
  • 1 lžíce tekutý med
  • 2 středně velké cukety
    nakrájené nahrubo
  • 400 g konzerva cizrny
    propláchnutá a odkapaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal293
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy22g
  • cukry10g
  • vláknina4g
  • proteín36g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuřecí prsa posypte římským kmínem a velkým množstvím čerstvě mletého černého pepře. Na velké nepřilnavé pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej, vložte maso a cibuli 4 minuty opékejte. Pak kuře otočte a opečte další 3 minuty. Během opékání masa pravidelně promíchávejte cibuli, aby se nespálila.

  • krok 2

    Přidejte rajčata, 250 ml vody a vmíchejte harissu a med. Vložte kousky cukety a cizrnu. Přiveďte k mírnému varu a vařte 15 minut, až kuře změkne a omáčka mírně zhoustne.

reklama
reklama
reklama
reklama