Kuře z jednoho hrnce s harissou a cizrnou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžička římský mletý kmín
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibulenakrájená najemno
- 400 g konzerva třešňových rajčat
- 2 lžíce pasta harissa
- 1 lžíce tekutý med
- 2 středně velké cuketynakrájené nahrubo
- 400 g konzerva cizrnypropláchnutá a odkapaná
- kcal293
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy22g
- cukry10g
- vláknina4g
- proteín36g
- sůl0.9g
Postup přípravy
krok 1
Kuřecí prsa posypte římským kmínem a velkým množstvím čerstvě mletého černého pepře. Na velké nepřilnavé pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej, vložte maso a cibuli 4 minuty opékejte. Pak kuře otočte a opečte další 3 minuty. Během opékání masa pravidelně promíchávejte cibuli, aby se nespálila.
krok 2
Přidejte rajčata, 250 ml vody a vmíchejte harissu a med. Vložte kousky cukety a cizrnu. Přiveďte k mírnému varu a vařte 15 minut, až kuře změkne a omáčka mírně zhoustne.