reklama

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžička římský mletý kmín
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 400 g konzerva třešňových rajčat
  • 2 lžíce pasta harissa
  • 1 lžíce tekutý med
  • 2 středně velké cukety, nakrájené nahrubo
  • 400 g konzerva cizrny, propláchnutá a odkapaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuřecí prsa posypte římským kmínem a velkým množstvím čerstvě mletého černého pepře. Na velké nepřilnavé pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej, vložte maso a cibuli 4 minuty opékejte. Pak kuře otočte a opečte další 3 minuty. Během opékání masa pravidelně promíchávejte cibuli, aby se nespálila.

  • KROK 2

    Přidejte rajčata, 250 ml vody a vmíchejte harissu a med. Vložte kousky cukety a cizrnu. Přiveďte k mírnému varu a vařte 15 minut, až kuře změkne a omáčka mírně zhoustne.

reklama
reklama
reklama
reklama