Kuřecí barevný salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- doba bez pečení kuřete
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 celé upečené kuře
- 295 g mandarinekve šťávě (z konzervy)
- 1 červená cibulenakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprikazbavená semínek a nakrájená na kousky
- kousek červeného zelí
- 100 g pražených slaných kešu oříšků
- 60 g směsi salátůřímský salát, řeřicha a špenát
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- 2 lžíce pražených sezamových semínek
- kcal445
- tuky24g
- nasycené6g
- sacharidy14g
- cukry10g
- vláknina4g
- proteín42g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Upečené kuře oberte na kousky masa. Skelet můžete použít třeba na přípravu polévky.
krok 2
Mandarinky sceďte a šťávu z nich dejte do misky. Přidejte sezamový olej, vinný ocet a prošlehejte v zálivku.
krok 3
Nakrájené kuře, kousky mandarinky, červenou cibuli, papriku, na nudličky nakrájené zelí, salátové listy a sezamová semínka smíchejte ve velké salátové míse. Přelijte dresinkem, promíchejte a poté podávejte.