reklama

  • 500 g polenta
    hotová
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 25 g strouhanka
  • 25 g parmazán
  • 125 g mozzarella
  • 4 ks ciabatta
    nebo burgerové housky, lehce opečené
  • salátové listy
    k podávání
  • sušené rajčata
    k podávání
  • bazalkové pesto
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal495
  • tuky18g
  • nasycené7g
  • sacharidy54g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín33g
  • sůl2.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Hotovou polentu nakrájejte na silné hranolky a celé potřete trochou oleje. Rozložte na plech a pečte 20 minut dozlatova.

  • krok 2

    Každé kuřecí prso rozkrojte napůl, válečkem nebo těžkou plechovkou zlehka vyrovnejte a poté celé potřete olejem. Strouhanku a parmazán rozprostřete na talíř a kuřecí prsa ve směsi obalte.

  • krok 3

    Řízečky přendejte na plech a pečte 10–12 minut, dokud nebudou křupavé a propečené. Poté na ně položte plátek mozzarelly a vraťte ještě na chvíli do trouby, dokud se nezačne rozpouštět.

  • krok 4

    Do ciabaty nebo burgerové housky vložte kuřecí řízek, několik salátových listů, rajčata a kopeček pesta. Podávejte s polentovými hranolky.

reklama
reklama
reklama
reklama