Kuřecí játra na toastu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 250 g kuřecí játra
- 2 ks šalotkajemně nasekané
- 1 velká hrst petrželkahrubě nasekané
- 1 lžíce kaparyopláchnuté a osušené, hrubě nasekané
- 2 lžíce olivový olej
- 3 lžíce sherry ocet
- 4 plátky pečivobílý chléb, bageta atd.
- 1 lžíce mouka pšeničná hladká
- špetka kajenský pepř
- kcal221
- tuky8g
- nasycené1g
- sacharidy25g
- cukry1g
- vláknina2g
- proteín14g
- sůl0.83g
Postup přípravy
krok 1
Očistěte játra, odřízněte všechny tučné kousky a šlachy, pak játra osušte. Vložte šalotku, petržel a kapary do mísy a pokapejte polovinou olivového oleje a 1 lžící sherry octa.
krok 2
Chléb opečte (nejlépe na pánvi, ale dobrý je také toustovač). Játra smíchejte s moukou, kajenským pepřem a bohatě dochuťte solí a pepřem.
krok 3
Na pánvi rozehřejte zbytek oleje a na opravdu vysokém ohni smažte játra 4–5 minut, dokud nebudou zvenčí hnědá a křupavá, ale uprostřed stále trochu růžová. Nalijte zbývající ocet do pánve a povařte ještě další minutu.
krok 4
Obsah pánve dejte do mísy se šalotkou a petrželkou, vše promíchejte, okořeňte podle chuti a navršte na toastový chléb. Dochuťte trochou vločkové mořské soli a podávejte.