reklama

  • 150 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce masala pasty
  • 1 hrst listů koriandru
    nasekané, plus další listy na ozdobu
  • šťáva z 1 limetky
    špetka kůry, plus klínky na ozdobu
  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
    každé nakrájené na 6 kousků
  • pečivo
    k podávání (naan, chapati)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal227
  • tuky4g
  • nasycené1g
  • sacharidy8g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín39g
  • sůl0.77g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké míse smíchejte jogurt, masala pastu, polovinu nasekaného koriandru, polovinu limetkové šťávy a všechnu kůru. Vhoďte kuřecí kousky, promíchejte, aby se obalily a pokud máte čas, nechte v lednici 30 minut marinovat.

  • krok 2

    Navlékněte kousky masa na 8 špejlí a opékejte po dávkách na rozpálené pánvi nebo na grilu asi 10–12 minut a otočte, dokud se neopečou.

  • krok 3

    Mezitím můžete připravit libovolný salát a pečivo k podávání. Hotové špízy servírujte posypané zbylým koriandrem a s limetkou.

reklama
reklama
reklama
reklama