
Kuřecí masala špízy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + marinování
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 150 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce masala pasty
- 1 hrst listů koriandrunasekané, plus další listy na ozdobu
- šťáva z 1 limetkyšpetka kůry, plus klínky na ozdobu
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostíkaždé nakrájené na 6 kousků
- pečivok podávání (naan, chapati)
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal227
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy8g
- cukry6g
- vláknina2g
- proteín39g
- sůl0.77g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké míse smíchejte jogurt, masala pastu, polovinu nasekaného koriandru, polovinu limetkové šťávy a všechnu kůru. Vhoďte kuřecí kousky, promíchejte, aby se obalily a pokud máte čas, nechte v lednici 30 minut marinovat.
krok 2
Navlékněte kousky masa na 8 špejlí a opékejte po dávkách na rozpálené pánvi nebo na grilu asi 10–12 minut a otočte, dokud se neopečou.
krok 3
Mezitím můžete připravit libovolný salát a pečivo k podávání. Hotové špízy servírujte posypané zbylým koriandrem a s limetkou.