Kuřecí miso polévka s rýží a jarní cibulkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 500 ml vývarkuřecí
- 2 ks kuřecí prsa
- 50 g rýžedlouhozrnná
- 8 ks mrkve
- 2 lžíce miso pasta
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce mirin
- 2 ks jarní cibulka
- kcal274
- tuky2g
- nasycené1g
- sacharidy21g
- cukry10g
- vláknina4g
- proteín40g
- sůl3.1g
Postup přípravy
krok 1
Vývar přiveďte k mírnému varu. Vložte do něj kuřecí prsa a vařte 8 minut. Vyjměte maso z kastrolu a nakrájejte ho.
krok 2
Do horkého vývaru přidejte rýži a podélně rozpůlenou mrkev. Přiveďte zpět k varu, přikryjte pokličkou, pak plamen snižte a vařte 10 minut, dokud není rýže uvařená a mrkev měkká.
krok 3
Vraťte kuře do kastrolu, přidejte miso, sóju a mirin. Těsně před podáváním posypte jarní cibulkou.