reklama

  • 500 ml vývar
    kuřecí
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 50 g rýže
    dlouhozrnná
  • 8 ks mrkve
  • 2 lžíce miso pasta
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce mirin
  • 2 ks jarní cibulka

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal274
  • tuky2g
  • nasycené1g
  • sacharidy21g
  • cukry10g
  • vláknina4g
  • proteín40g
  • sůl3.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vývar přiveďte k mírnému varu. Vložte do něj kuřecí prsa a vařte 8 minut. Vyjměte maso z kastrolu a nakrájejte ho.

  • krok 2

    Do horkého vývaru přidejte rýži a podélně rozpůlenou mrkev. Přiveďte zpět k varu, přikryjte pokličkou, pak plamen snižte a vařte 10 minut, dokud není rýže uvařená a mrkev měkká.

  • krok 3

    Vraťte kuře do kastrolu, přidejte miso, sóju a mirin. Těsně před podáváním posypte jarní cibulkou.

reklama
reklama
reklama
reklama