reklama

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí prsa s kůží
  • 750 g brambor
    nakrájených
  • velká špetka sušeného tymiánu
    nebo čerstvého
  • 4 česnekové stroužky
    oloupané, ale celé
  • 450 g nakládaných paprik
    nakrájených na kousky
  • 2 pomeranče
    každý nakrájený na osm segmentů
  • 200 g černých oliv
    v nálevu, odkapaných a bez pecky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal520
  • tuky24g
  • nasycené4g
  • sacharidy44g
  • cukry0g
  • vláknina7g
  • proteín35g
  • sůl3.58g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C/ 180 °C ventilátor/ plyn 6.

  • krok 2

    Ve velkém ohnivzdorném pekáči rozehřejte 2 lžíce oleje, poté opečte zprudka kuře kůží dolů a přidejte k němu brambory. Pekáč dejte na přibližně 8 minut do trouby nebo dokud nebude kuřecí kůže křupavá a zlatá. Kuře a brambory otočte a pokračujte v pečení další minutu.

  • krok 3

    Přidejte tymián a česnek a promíchejte, aby se vše obalilo.

  • krok 4

    Vše pečte 15 minut, dokud brambory nezměknou. Vyjměte plech z trouby a přidejte papriku, plátky pomeranče a olivy. Vložte zpět do trouby na dalších 5 minut, dokud nejsou kuře a brambory zcela měkké a upečené. Podávejte v pekáči, aby si každý nabral, kolik chce.

reklama
reklama
reklama
reklama