
Kuřecí pekáč - vše v jednom
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 kuřecí prsa s kůží
- 750 g brambornakrájených
- velká špetka sušeného tymiánunebo čerstvého
- 4 česnekové stroužkyoloupané, ale celé
- 450 g nakládaných papriknakrájených na kousky
- 2 pomerančekaždý nakrájený na osm segmentů
- 200 g černých olivv nálevu, odkapaných a bez pecky
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal520
- tuky24g
- nasycené4g
- sacharidy44g
- cukry0g
- vláknina7g
- proteín35g
- sůl3.58g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C/ 180 °C ventilátor/ plyn 6.
krok 2
Ve velkém ohnivzdorném pekáči rozehřejte 2 lžíce oleje, poté opečte zprudka kuře kůží dolů a přidejte k němu brambory. Pekáč dejte na přibližně 8 minut do trouby nebo dokud nebude kuřecí kůže křupavá a zlatá. Kuře a brambory otočte a pokračujte v pečení další minutu.
krok 3
Přidejte tymián a česnek a promíchejte, aby se vše obalilo.
krok 4
Vše pečte 15 minut, dokud brambory nezměknou. Vyjměte plech z trouby a přidejte papriku, plátky pomeranče a olivy. Vložte zpět do trouby na dalších 5 minut, dokud nejsou kuře a brambory zcela měkké a upečené. Podávejte v pekáči, aby si každý nabral, kolik chce.