Kuřecí pilaf z jednoho hrnce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžička slunečnicový olej
- 1 ks cibule malá
- 2 ks kuřecí stehenní řízky
- 2 lžičky indická kari pasta, např. garam masala
- 1 hrst rýže basmati
- 180 ml kuřecí vývar
- 1 balení zeleninová směs, mražená
- 1 balení špenát, mražený listový
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olej a poté smažte cibuli 5 - 6 minut, dokud nezměkne. Přidejte kousky kuřete, opékejte dalších pár minut, až chytne barvu. Pak vmíchejte kari pastu a rýži a restujte ještě minutu.
- KROK 2
Zalijte kuřecím vývarem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a poté pánev přikryjte pokličkou. Vařte 10 minut a poté vmíchejte zeleninu. Přidejte špenát, přikryjte a vařte dalších 10 minut, dokud se všechen vývar nevsákne do rýže. Vše řádně promíchejte, osolte, opepřete podle chuti a podávejte.