reklama

  • 1 lžička slunečnicový olej
  • 1 ks cibule
    malá
  • 2 ks kuřecí stehenní řízky
  • 2 lžičky indická kari pasta
    např. garam masala
  • 1 hrst rýže
    basmati
  • 180 ml kuřecí vývar
  • 1 balení zeleninová směs
    mražená
  • 1 balení špenát
    mražený listový

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal663
  • tuky13g
  • nasycené2g
  • sacharidy92g
  • cukry13g
  • vláknina0g
  • proteín50g
  • sůl1.94g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte olej a poté smažte cibuli 5 - 6 minut, dokud nezměkne. Přidejte kousky kuřete, opékejte dalších pár minut, až chytne barvu. Pak vmíchejte kari pastu a rýži a restujte ještě minutu.

  • krok 2

    Zalijte kuřecím vývarem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a poté pánev přikryjte pokličkou. Vařte 10 minut a poté vmíchejte zeleninu. Přidejte špenát, přikryjte a vařte dalších 10 minut, dokud se všechen vývar nevsákne do rýže. Vše řádně promíchejte, osolte, opepřete podle chuti a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama