reklama

  • 85 g piniové oříšky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks červená cibule
    na tenké klínky
  • 1 lžička kurkuma
  • 8 ks kuřecí stehna
    bez kůže s kostí
  • 350 g dlouhozrnná rýže
  • 85 g sultánky
  • 850 ml kuřecí vývar
  • 1 hrst koriandr
    zelený, na ozdobu

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal774
  • tuky29g
  • nasycené4g
  • sacharidy86g
  • cukry15g
  • vláknina4g
  • proteín39g
  • sůl1.36g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu zahřejte na 200 °C. Na varné desce v ohnivzdorné nádobě opečte piniové oříšky, vyjměte je a dejte stranou.

  • krok 2

    V kastrolu rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli s kurkumou. Přidejte do něj kuřecí stehna a opékejte je 3 – 4 minuty dozlatova. Přidejte rýži, sultánky a 700 ml vývaru, poté přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a pečte v troubě 20 minut, v polovině zkontrolujte a v případě potřeby přidejte vývar. Vařte, dokud není kuře hotové a rýže měkká. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky a podávejte posypané čerstvým koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama