Kuřecí pilau z trouby
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 85 g piniové oříšky
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks červená cibulena tenké klínky
- 1 lžička kurkuma
- 8 ks kuřecí stehnabez kůže s kostí
- 350 g dlouhozrnná rýže
- 85 g sultánky
- 850 ml kuřecí vývar
- 1 hrst koriandrzelený, na ozdobu
- kcal774
- tuky29g
- nasycené4g
- sacharidy86g
- cukry15g
- vláknina4g
- proteín39g
- sůl1.36g
Postup přípravy
krok 1
Troubu zahřejte na 200 °C. Na varné desce v ohnivzdorné nádobě opečte piniové oříšky, vyjměte je a dejte stranou.
krok 2
V kastrolu rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli s kurkumou. Přidejte do něj kuřecí stehna a opékejte je 3 – 4 minuty dozlatova. Přidejte rýži, sultánky a 700 ml vývaru, poté přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a pečte v troubě 20 minut, v polovině zkontrolujte a v případě potřeby přidejte vývar. Vařte, dokud není kuře hotové a rýže měkká. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte opražené piniové oříšky a podávejte posypané čerstvým koriandrem.