
Kuřecí salát s cizrnou a kari jogurtovým dresinkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 200 ml 0% řeckého jogurtu
- 2 lžičky mírně ostrého kari koření
- šťáva z 1/2 citronu
- malá hrst mátylisty, většina nasekaná
- 400 g cizrnyz plechovky, odkapaná a propláchnutá
- 100 g cherry rajčatnakrájená na čtvrtky
- 1 malá červená cibulenakrájená na kousky
- 1 lžíce arašídůnasekaných
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal406
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy32g
- cukry8g
- vláknina7g
- proteín50g
- sůl1.3g
Postup přípravy
krok 1
Přiveďte k varu malý hrnec s vodou. Přidejte do něj kuřecí prsa a trochu soli, poté přiklopte pokličkou. Vypněte oheň a nechte 15 minut, dokud nebudou prsa uvařená. Sceďte a poté maso nakrájejte.
krok 2
V malé misce smíchejte jogurt, kari, citronovou šťávu, nasekanou mátu a trochu koření.
krok 3
Kuře a cizrnu smíchejte, přelijte polovinou dresinku a okořeňte. Rozložte na 2 talíře, přidejte rajčata, cibuli, zbývající mátu a arašídy. Navrch pokapejte případně zbylým dresinkem.