Kuřecí salát s pomerančem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 150 g fazolky zelenéočištěné
- 1 hlíza fenykl
- 1 avokádovelké
- 100 g řeřichahrubě nasekaná
- 2 ks pomeranč
- 2 lžíce olivový olej
- 2 kuřecí prsavařená, roztrhaná na kousky
- kcal572
- tuky36g
- nasycené5g
- sacharidy19g
- cukry17g
- vláknina10g
- proteín45g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Fazole vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 4-5 minut. Poté ochlaďte pod studenou vodou a vložte do misky. Hlízu fenyklu nakrájejte nadrobno a odřízněte tvrdou kořínkovou část.
krok 2
Oloupejte a nakrájejte avokádo a přidejte do mísy s řeřichou. Pomeranče oloupejte, vykrojte jednotlivé dílky a přidejte do mísy.
krok 3
Do misky vymačkejte zbytek pomerančové šťávy a smíchejte s olivovým olejem, abyste vytvořili dresink. Salát promíchejte s dresinkem, posypte kuřecím masem a podávejte.