Kuřecí salát s pomerančem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 g fazolky zelené, očištěné
- 1 hlíza fenykl
- 1 avokádo velké
- 100 g řeřicha, hrubě nasekaná
- 2 ks pomeranč
- 2 lžíce olivový olej
- 2 kuřecí prsa, vařená, roztrhaná na kousky
Postup přípravy
- KROK 1
Fazole vařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 4-5 minut. Poté ochlaďte pod studenou vodou a vložte do misky. Hlízu fenyklu nakrájejte nadrobno a odřízněte tvrdou kořínkovou část.
- KROK 2
Oloupejte a nakrájejte avokádo a přidejte do mísy s řeřichou. Pomeranče oloupejte, vykrojte jednotlivé dílky a přidejte do mísy.
- KROK 3
Do misky vymačkejte zbytek pomerančové šťávy a smíchejte s olivovým olejem, abyste vytvořili dresink. Salát promíchejte s dresinkem, posypte kuřecím masem a podávejte.