reklama

  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • 150 g nízkotučný bílý jogurt
  • 50 g kari pasta tikka masala
  • 100g okurka
    nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce nasekané lístky máty
  • 1 červená cibule
    nakrájená na tenké klínky
  • 140 g dlouhozrnná rýže
  • 1 lžíce kari koření
  • 50 g mražený hrášek
  • 1 malá červená paprika
    nakrájená na kostičky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal342
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy38g
  • cukry7g
  • vláknina4g
  • proteín37g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do každého kuřecího prsa udělejte nožem 3-4 hluboké zářezy. Vložte maso mísy a přidejte 50 g jogurtu a kari pastu tikka masala. Dobře promíchejte, přikryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. Připravte raitu: okurku a většinu máty vmíchejte do zbylého jogurtu. Opepřete čerstvě mletým pepřem, zakryjte a nechte vychladit.

  • krok 2

    Troubu rozehřejte na 240°C. Na plech vyložený alobalem poházejte klínky cibule. Vyjměte kuře z marinády, otřete přebytek marinády a položte maso na cibuli. Pečte 20 miut.

  • krok 3

    Mezitím vložte rýži, kari koření, hrášek a papriku do hrnce s vroucí vodou a vařte 10 minut nebo dokud rýže nezměkne. Sceďte, nechte okapat a ochucenou rýži rozdělte na 4 talíře. Přidejte na talíř kuře a opečenou cibuli, posypte zbývající mátou. Podávejte s okurkovou raitou.

reklama
reklama
reklama
reklama