Kuřecí tikka masala s kořeněnou rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus marinování
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- 150 g nízkotučný bílý jogurt
- 50 g kari pasta tikka masala
- 100g okurka, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce nasekané lístky máty
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké klínky
- 140 g dlouhozrnná rýže
- 1 lžíce kari koření
- 50 g mražený hrášek
- 1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky
Postup přípravy
- KROK 1
Do každého kuřecího prsa udělejte nožem 3-4 hluboké zářezy. Vložte maso mísy a přidejte 50 g jogurtu a kari pastu tikka masala. Dobře promíchejte, přikryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. Připravte raitu: okurku a většinu máty vmíchejte do zbylého jogurtu. Opepřete čerstvě mletým pepřem, zakryjte a nechte vychladit.
- KROK 2
Troubu rozehřejte na 240°C. Na plech vyložený alobalem poházejte klínky cibule. Vyjměte kuře z marinády, otřete přebytek marinády a položte maso na cibuli. Pečte 20 miut.
- KROK 3
Mezitím vložte rýži, kari koření, hrášek a papriku do hrnce s vroucí vodou a vařte 10 minut nebo dokud rýže nezměkne. Sceďte, nechte okapat a ochucenou rýži rozdělte na 4 talíře. Přidejte na talíř kuře a opečenou cibuli, posypte zbývající mátou. Podávejte s okurkovou raitou.