Pikantní brambory
Tyto brambory můžete podávat jako součást indického menu nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Do každého kuřecího prsa udělejte nožem 3-4 hluboké zářezy. Vložte maso mísy a přidejte 50 g jogurtu a kari pastu tikka masala. Dobře promíchejte, přikryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici. Připravte raitu: okurku a většinu máty vmíchejte do zbylého jogurtu. Opepřete čerstvě mletým pepřem, zakryjte a nechte vychladit.
Troubu rozehřejte na 240°C. Na plech vyložený alobalem poházejte klínky cibule. Vyjměte kuře z marinády, otřete přebytek marinády a položte maso na cibuli. Pečte 20 miut.
Mezitím vložte rýži, kari koření, hrášek a papriku do hrnce s vroucí vodou a vařte 10 minut nebo dokud rýže nezměkne. Sceďte, nechte okapat a ochucenou rýži rozdělte na 4 talíře. Přidejte na talíř kuře a opečenou cibuli, posypte zbývající mátou. Podávejte s okurkovou raitou.