reklama

  • 1 květák
    nakrájený na růžičky
  • 1 květák romanesco
    na růžičky
  • 1 červená cibule
    malá, najemno
  • 1 hrst kapary
  • 1 hrst petrželka
    nasekaná

Na dresink

  • 6 lžiček extra panenský olivový olej
  • 2 lžičky vinný ocet červený
  • 1 lžička dijonská hořčice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal114
  • tuky9g
  • nasycené1g
  • sacharidy5g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín3g
  • sůl0.28g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dresink připravíme tak, že všechny suroviny rozšleháme ve velké míse spolu s trochou soli a pepře.

  • krok 2

    V hrnci přiveďte vodu k varu, vhoďte do nej květák a vařte 5 – 7 minut, poté sceďte. Ještě horký květák prolijte dresinkem a nechte vychladnout. Těsně před podáváním přidejte červenou cibuli, kapary a petržel.

reklama
reklama
reklama
reklama