Rychlé pečené jehněčí
Pokud chcete zážitek z pečeného masa, ale nemáte hodiny nazbyt, tento bleskový recept je pro vás jako stvořený! Rychlé pečené jehněčí se zeleninou okamžitě zahřeje i v ten nejmrazivější zimní den.
Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, vložte do ní růžičky květáku a vařte 5 minut do měkka.
Květák slijte a vyklopte do zapékací mísy. Zahřejte troubu na 220 °C.
Vraťte hrnec na oheň a vlijte do něj 500 ml mléka, přidejte 4 lžíce mouky a 50 g másla.
Metlou rychle míchejte, dokud se máslo rozpustí. Přiveďte směs k varu – omáčka začne houstnout. Míchejte další 2 minuty, omáčka bude bublat a zhoustne.
Vypněte oheň, vmíchejte většinu strouhaného sýru čedar a nalijte omáčku na květák. Rozprostřete navrch zbývající sýr a 2 – 3 lžíce strouhanky.
Vložte do trouby a pečte 20 minut.