reklama

  • 1 ks květák
    rozdělený na růžičky
  • 500 ml mléko
  • 4 lžíce mouka
    hladká
  • 50 g máslo
  • 100 g čedar
    vyzrálý, nastrouhaný
  • 2 – 3 lžíce strouhanka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal250
  • tuky15g
  • nasycené9g
  • sacharidy16g
  • cukry8g
  • vláknina3g
  • proteín13g
  • sůl0.62g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, vložte do ní růžičky květáku a vařte 5 minut do měkka.

  • krok 2

    Květák slijte a vyklopte do zapékací mísy. Zahřejte troubu na 220 °C.

  • krok 3

    Vraťte hrnec na oheň a vlijte do něj 500 ml mléka, přidejte 4 lžíce mouky a 50 g másla.

  • krok 4

    Metlou rychle míchejte, dokud se máslo rozpustí. Přiveďte směs k varu – omáčka začne houstnout. Míchejte další 2 minuty, omáčka bude bublat a zhoustne.

  • krok 5

    Vypněte oheň, vmíchejte většinu strouhaného sýru čedar a nalijte omáčku na květák. Rozprostřete navrch zbývající sýr a 2 – 3 lžíce strouhanky.

  • krok 6

    Vložte do trouby a pečte 20 minut.

reklama
reklama
reklama
reklama