reklama

Suroviny

  • 1 ks květák, rozdělený na růžičky
  • 500 ml mléko
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 50 g máslo
  • 100 g čedar, vyzrálý, nastrouhaný
  • 2 – 3 lžíce strouhanka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu vodu ve velkém hrnci, vložte do ní růžičky květáku a vařte 5 minut do měkka.

  • KROK 2

    Květák slijte a vyklopte do zapékací mísy. Zahřejte troubu na 220 °C.

  • KROK 3

    Vraťte hrnec na oheň a vlijte do něj 500 ml mléka, přidejte 4 lžíce mouky a 50 g másla.

  • KROK 4

    Metlou rychle míchejte, dokud se máslo rozpustí. Přiveďte směs k varu – omáčka začne houstnout. Míchejte další 2 minuty, omáčka bude bublat a zhoustne.

  • KROK 5

    Vypněte oheň, vmíchejte většinu strouhaného sýru čedar a nalijte omáčku na květák. Rozprostřete navrch zbývající sýr a 2 – 3 lžíce strouhanky.

  • KROK 6

    Vložte do trouby a pečte 20 minut.

reklama
reklama
reklama
reklama