Květákový a kešu pilaf s cizrnou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 ks cibulenakrájená
- 100 g kešú
- 200 g rýžebasmati
- 400 g květákna růžičky
- 425 g curry omáčkahotová
- 400 g cizrnyz konzervy, slitá
- 1 hrst koriandrhrubě nasekané listy
- kcal608
- tuky29g
- nasycené5g
- sacharidy71g
- cukry13g
- vláknina8g
- proteín18g
- sůl1.65g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte, dokud nezesklovatí. Přidejte kešu a restujte dozlatova. Přisypte rýži a zamíchejte, aby se obalila v oleji. Přidejte květák a 600 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Přikryjte a poté nechte mírně dusit 12 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou.
krok 2
Mezitím ohřejte dohromady kari omáčku a cizrnu, nechte 5 minut mírně povařit. Do 4 misek naneste rýži a na ni pak kari. Posypte koriandrem a podávejte.