Květákový a kešu pilaf s cizrnou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 ks cibule, nakrájená
- 100 g kešú
- 200 g rýže basmati
- 400 g květák, na růžičky
- 425 g curry omáčka, hotová
- 400 g cizrny, z konzervy, slitá
- 1 hrst koriandr, hrubě nasekané listy
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte, dokud nezesklovatí. Přidejte kešu a restujte dozlatova. Přisypte rýži a zamíchejte, aby se obalila v oleji. Přidejte květák a 600 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Přikryjte a poté nechte mírně dusit 12 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou.
- KROK 2
Mezitím ohřejte dohromady kari omáčku a cizrnu, nechte 5 minut mírně povařit. Do 4 misek naneste rýži a na ni pak kari. Posypte koriandrem a podávejte.