reklama

  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 1 ks cibule
    nakrájená
  • 100 g kešú
  • 200 g rýže
    basmati
  • 400 g květák
    na růžičky
  • 425 g curry omáčka
    hotová
  • 400 g cizrny
    z konzervy, slitá
  • 1 hrst koriandr
    hrubě nasekané listy

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal608
  • tuky29g
  • nasycené5g
  • sacharidy71g
  • cukry13g
  • vláknina8g
  • proteín18g
  • sůl1.65g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte, dokud nezesklovatí. Přidejte kešu a restujte dozlatova. Přisypte rýži a zamíchejte, aby se obalila v oleji. Přidejte květák a 600 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Přikryjte a poté nechte mírně dusit 12 – 15 minut, dokud rýže a květák nezměknou.

  • krok 2

    Mezitím ohřejte dohromady kari omáčku a cizrnu, nechte 5 minut mírně povařit. Do 4 misek naneste rýži a na ni pak kari. Posypte koriandrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama