Květákový salát
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porec
Přejít na suroviny
- 850g květák
- 300g mrkev
- 50g cibulečervená
- ½ svazku petrželka
- 50 ml olivový olej
- 3 g římský kmín
- 3 g paprikasladká
- 6 g sůl
- 3 g pepř
Na zálivku
- 40 ml citronová šťáva
- 25 g tahini
- 5 g česnek
- kcal400
- tuky15g
- nasycené2g
- sacharidy50g
- cukry10g
- vláknina10g
- proteín10g
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Květák propláchněte ve studené vodě. Rozdělte ho na růžičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na silné plátky. Zeleninu posypte římským kmínem, sladkou paprikou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přendejte do pakáčkua pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
krok 2
Nasekejte petrželku, cibuli nakrájejte na tenké proužky.
krok 3
Na dresink smíchejte v misce tahini pastu a citronovou šťávu. Přidejte prolisovaný česnek. Dochuťte solí a pepřem. Zalijte studenou vodou a promíchete, abyste získali správnou, tekutou konzistenci.
krok 4
Upečenou zeleninu dejte na talíř. Posypte ji z červenou cibulí a petrželkou a zalijte dresinkem.