reklama

  • 850g květák
  • 300g mrkev
  • 50g cibule
    červená
  • ½ svazku petrželka
  • 50 ml olivový olej
  • 3 g římský kmín
  • 3 g paprika
    sladká
  • 6 g sůl
  • 3 g pepř

Na zálivku

  • 40 ml citronová šťáva
  • 25 g tahini
  • 5 g česnek

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal400
  • tuky15g
  • nasycené2g
  • sacharidy50g
  • cukry10g
  • vláknina10g
  • proteín10g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Květák propláchněte ve studené vodě. Rozdělte ho na růžičky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na silné plátky. Zeleninu posypte římským kmínem, sladkou paprikou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přendejte do pakáčkua pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

  • krok 2

    Nasekejte petrželku, cibuli nakrájejte na tenké proužky.

  • krok 3

    Na dresink smíchejte v misce tahini pastu a citronovou šťávu. Přidejte prolisovaný česnek. Dochuťte solí a pepřem. Zalijte studenou vodou a promíchete, abyste získali správnou, tekutou konzistenci.

  • krok 4

    Upečenou zeleninu dejte na talíř. Posypte ji z červenou cibulí a petrželkou a zalijte dresinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama