Lahodný a snadný cuketový chlébíček
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- máslo
- 2 velké vejce
- 125 ml rostlinného oleje
- 85 g hnědého cukru
- 350 g cukety, hrubě nastrouhané
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky skořice
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- ½ lžička sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 85 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
- 140 g hroznů
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte troubu na 180C (horkovzdušnou na 160C, plynovou na 4). Formu na chlebíček vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ve velké míse ušlehejte vejce, olej a cukr, poté přidejte cukety a vanilku.
- KROK 2
V jiné misce smíchejte zbývající ingredience se špetkou soli.
- KROK 3
Do mokré směsi vmícháme suché ingredience a poté nalijeme do formy. Pečte 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Před podáváním nechte vychladnout.