reklama

  • 4 olivový olej
  • 1 lilek
    nakrájený na malé kousky
  • 150g houby
    nakrájené
  • 4 grilované červené papriky
    nakrájené
  • 700g passata
    s cibulí a česnekem
  • 8 až 10 lasagne
  • 400g mražený špenát
    rozmražený předem
  • 250g ricotta
  • 25g parmazán
    strouhaný, nebo vegenská alternativa
  • 25g piniové oříšky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal528
  • tuky30g
  • nasycené8g
  • sacharidy46g
  • cukry12g
  • vláknina9g
  • proteín21g
  • sůl2.11g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C/horkovzdušnou na 160 °C. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Lilek opékejte 5 minut, dokud nezměkne, poté přendejte do mísy. Na zbylém oleji pár minut opékejte houby dozlatova, poté promíchjte s lilkem a paprikou. Polovinu zeleniny nandejte do zapékací mísy o rozměrech 20 x 30 cm. Přilijte polovinu passaty a navrch položte vrstvu lasagní.

  • krok 2

    Zbytek zeleniny rozprostřete na těstoviny, zakryjte zbylou passatou a další vrstvou těstovin. Ze špenátu slijte přebytečnou tekutinu. Špenát poté promíchejte spolu s ricottou a polovinou parmezánu. Naneste lžící navrch těstovin, poté posypte zbylým parmazánem a piniovými oříšky. Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Poté odkryjte a pečte ještě dalších 10 minut, dokud vršek nezezlátne. Podávejte s křupavým zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama