Lasagne z pěti druhů zeleniny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
- 4 olivový olej
- 1 lileknakrájený na malé kousky
- 150g houbynakrájené
- 4 grilované červené paprikynakrájené
- 700g passatas cibulí a česnekem
- 8 až 10 lasagne
- 400g mražený špenátrozmražený předem
- 250g ricotta
- 25g parmazánstrouhaný, nebo vegenská alternativa
- 25g piniové oříšky
- kcal528
- tuky30g
- nasycené8g
- sacharidy46g
- cukry12g
- vláknina9g
- proteín21g
- sůl2.11g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180 °C/horkovzdušnou na 160 °C. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Lilek opékejte 5 minut, dokud nezměkne, poté přendejte do mísy. Na zbylém oleji pár minut opékejte houby dozlatova, poté promíchjte s lilkem a paprikou. Polovinu zeleniny nandejte do zapékací mísy o rozměrech 20 x 30 cm. Přilijte polovinu passaty a navrch položte vrstvu lasagní.
krok 2
Zbytek zeleniny rozprostřete na těstoviny, zakryjte zbylou passatou a další vrstvou těstovin. Ze špenátu slijte přebytečnou tekutinu. Špenát poté promíchejte spolu s ricottou a polovinou parmezánu. Naneste lžící navrch těstovin, poté posypte zbylým parmazánem a piniovými oříšky. Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Poté odkryjte a pečte ještě dalších 10 minut, dokud vršek nezezlátne. Podávejte s křupavým zeleným salátem.