reklama

Suroviny

  • 4 olivový olej
  • 1 lilek, nakrájený na malé kousky
  • 150g houby, nakrájené
  • 4 grilované červené papriky, nakrájené
  • 700g passata s cibulí a česnekem
  • 8 až 10 lasagne
  • 400g mražený špenát, rozmražený předem
  • 250g ricotta
  • 25g parmazán, strouhaný, nebo vegenská alternativa
  • 25g piniové oříšky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C/horkovzdušnou na 160 °C. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Lilek opékejte 5 minut, dokud nezměkne, poté přendejte do mísy. Na zbylém oleji pár minut opékejte houby dozlatova, poté promíchjte s lilkem a paprikou. Polovinu zeleniny nandejte do zapékací mísy o rozměrech 20 x 30 cm. Přilijte polovinu passaty a navrch položte vrstvu lasagní.

  • KROK 2

    Zbytek zeleniny rozprostřete na těstoviny, zakryjte zbylou passatou a další vrstvou těstovin. Ze špenátu slijte přebytečnou tekutinu. Špenát poté promíchejte spolu s ricottou a polovinou parmezánu. Naneste lžící navrch těstovin, poté posypte zbylým parmazánem a piniovými oříšky. Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Poté odkryjte a pečte ještě dalších 10 minut, dokud vršek nezezlátne. Podávejte s křupavým zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama