Ledové ovoce s horkou polevou z bílé čokolády
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g mražené drobné ovoce (ostružiny, borůvky, maliny, červený rybíz)
Na čokoládovou omáčku
- 140 ml smetany ke šlehání
- 140 g bílá čokoláda
- 1 lžíce bílý rum (lze vynechat)
Postup přípravy
- KROK 1
Udělejte omáčku. Smetanu nalijte do malého rendlíku a nalámejte do ní čokoládu. Mírně zahřívejte, míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká omáčka. Dávejte pozor, abyste omáčku nepřehřáli, jinak se čokoláda srazí. Sundejte z plotny a vmíchejte rum.
- KROK 2
Mražené ovoce rozdělte na 4 dezertní talířky nebo do mělkých misek. Ovoce přelijte horkou čokoládovou polevou a ihned podávejte, protože ovoce začne tát.