Čočková polévka s kardamomem
V této jednoduché polévce hraje prim červená čočka, která je cenově příznivá a snadná na přípravu. Ve spojení s kokosovým mlékem a spoustou aromatického koření chutná naprosto skvěle a zahřeje vás během chladných dní.
Ve velké míse smíchejte jogurt, kari, meruňky, koriandr, chilli (pokud používáte) a polovinu limetkové šťávy. Přidejte kousky kuřete a směs promíchejte, aby se v ní maso hezky obalilo. Osolte a opepřete podle chuti.
Avokádo rozpulte a nakrájejte ho na plátky. Ty pak vložte do misky se zbytkem limetkové šťávy a promíchejte, aby se každý plátek avokáda obalil ve šťávě.
Kuřecí směs rozdělte na dvě části a rovnoměrně rozetřete na dva plátky chleba. Na směs navrstvěte plátky manga, avokádo a několik listů salátu. Přikryjte zbylými plátky chleba a pevně je zabalte do potravinářské fólie nebo svačinového papíru. Takto zabalené uchovávejte v chladničce až do podávání.