reklama

  • 1 lžíce hotová terijaki omáčka
  • 1 lžíce sladkokyselá chilli omáčka
  • 1 filet lososa
    s kůží
  • 50 g celozrnná rýže basmati
  • 1 zelíčko pak čoi
    rozpůlené
  • 1 lžička sezamová semínka
  • 2 jarní cibulka
    jemně nasekaná
  • 1 malý svazek koriandru
    hrubě nasekaný
  • šťáva z 1 limety

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal558
  • tuky21g
  • nasycené4g
  • sacharidy53g
  • cukry18g
  • vláknina6g
  • proteín40g
  • sůl2.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiravte marinádu. Obě omáčky dejte do misky a dobře promíchejte. Filet vložte do marinády kůží nahoru. Nechte zatím stranou.

  • krok 2

    Rýži vsypte do středně velkého hrnce a zalijte studenou vodou, aby rýže byla těsně pokrytá. Přiveďte k varu a poté vařte 20 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne všechnu vodu. Před koncem vaření umístěte nad hrnec síto a vložte do něj pak čoi, přiklopte a 6 minut takto napařujte doměkka.

  • krok 3

    Mezitím rozpalte gril (nebo gril v troubě) na maximum. Lososa položte kůží nahoru do zapékací misky vyložené alobalem. Grilujte 4–5 minut, potřete marinádou, poté obraťte a grilujte další 3 minuty. Posypte sezamovými semínky a grilujte ještě 1 minutu, dokud semínka nezezlátnou a losos se nepropeče.

  • krok 4

    Jarní cibulku a koriandr vmíchejte do rýže, navrch rýže umístěte lososa. Přelijte zbylou marinádou ze zapékací misky a pokapejte šťávou z limety. Podávejte s pak čoi.

reklama
reklama
reklama
reklama