Letní gratinovaná cuketa s rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 500 g nových bramborneoloupané a nakrájené na silnější plátky
- 2 stroužky česnekunakrájené na tenké plátky
- 5 lžic olivového oleje
- několik snítek oregana (nebo majoránky) a tymiánu
- 500 g rajčat(pokud možno různých velikostí a barev), nakrájená nebo rozpůlená
- 500 g cuketynakrájené
- 75 g sýru gruyère(nebo vegetariánská alternativa), hrubě nastrouhaného
- 25 g parmazánu(nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaného
- kcal362
- tuky23g
- nasycené8g
- sacharidy25g
- cukry7g
- vláknina5g
- proteín13g
- sůl0.5gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 190C (horkovzdušnou na 170C, plyn na stupeň 5). Brambory povařte ve vroucí osolené vodě 6 minut, poté dobře sceďte.
krok 2
Smíchejte česnek s olejem a trochou koření. Listy bylinek zbavte stonků a poté přidejte do oleje. Dno a boky 1,5litrové zapékací misky pokapejte trochou oleje. Polovinu brambor, rajčat a cukety vrstvěte do misky a průběžně pokapávejte česnekem a bylinkovým olejem. Smíchejte dva sýry a polovinu posypte zeleninou.
krok 3
Opakujte vrstvy zeleniny a oleje, pokapejte zbylým olejem a posypte zbytkem sýra. Pečte 40-45 minut, dokud zelenina nezměkne a vršek nebude zlatavý a křupavý.