Letní gratinovaná cuketa s rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g nových brambor, neoloupané a nakrájené na silnější plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 5 lžic olivového oleje
- několik snítek oregana (nebo majoránky) a tymiánu
- 500 g rajčat, (pokud možno různých velikostí a barev), nakrájená nebo rozpůlená
- 500 g cukety, nakrájené
- 75 g sýru gruyère (nebo vegetariánská alternativa), hrubě nastrouhaného
- 25 g parmazánu (nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaného
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 190C (horkovzdušnou na 170C, plyn na stupeň 5). Brambory povařte ve vroucí osolené vodě 6 minut, poté dobře sceďte.
- KROK 2
Smíchejte česnek s olejem a trochou koření. Listy bylinek zbavte stonků a poté přidejte do oleje. Dno a boky 1,5litrové zapékací misky pokapejte trochou oleje. Polovinu brambor, rajčat a cukety vrstvěte do misky a průběžně pokapávejte česnekem a bylinkovým olejem. Smíchejte dva sýry a polovinu posypte zeleninou.
- KROK 3
Opakujte vrstvy zeleniny a oleje, pokapejte zbylým olejem a posypte zbytkem sýra. Pečte 40-45 minut, dokud zelenina nezměkne a vršek nebude zlatavý a křupavý.