reklama

Suroviny

  • 500 g nových brambor, neoloupané a nakrájené na silnější plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 5 lžic olivového oleje
  • několik snítek oregana (nebo majoránky) a tymiánu
  • 500 g rajčat, (pokud možno různých velikostí a barev), nakrájená nebo rozpůlená
  • 500 g cukety, nakrájené
  • 75 g sýru gruyère (nebo vegetariánská alternativa), hrubě nastrouhaného
  • 25 g parmazánu (nebo vegetariánská alternativa), jemně nastrouhaného

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 190C (horkovzdušnou na 170C, plyn na stupeň 5). Brambory povařte ve vroucí osolené vodě 6 minut, poté dobře sceďte.

  • KROK 2

    Smíchejte česnek s olejem a trochou koření. Listy bylinek zbavte stonků a poté přidejte do oleje. Dno a boky 1,5litrové zapékací misky pokapejte trochou oleje. Polovinu brambor, rajčat a cukety vrstvěte do misky a průběžně pokapávejte česnekem a bylinkovým olejem. Smíchejte dva sýry a polovinu posypte zeleninou.

  • KROK 3

    Opakujte vrstvy zeleniny a oleje, pokapejte zbylým olejem a posypte zbytkem sýra. Pečte 40-45 minut, dokud zelenina nezměkne a vršek nebude zlatavý a křupavý.

reklama
reklama
reklama
reklama