Letní jehněčí v pita chlebu se salátem z mrkve a fenyklu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 450 g jehněčí krkovice
- olivový olej
- 1 ks limetkašťáva
- 1 lžíce semínka fenykluopečená a nahrubo rozdrcená
- 1 ks mrkevnastrouhaná
- 1 ks malá červená cibulenadrobno nakrájená
- 4 ks pita chléb
- 2 hlávky salát Little Gemjednotlivé listy
- kcal272
- tuky19g
- nasycené9g
- sacharidy4g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín21g
- sůl0.17g
Postup přípravy
krok 1
Jehněčí maso potřete trochou oleje a polovinou limetkové šťávy, poté osolte a opepřete. Grilujte nebo pečte na rozpálené pánvi 10-15 minut, a občas maso otočte. Poté odstavte z plamene, přikryjte fólií a nechte odpočinout.
krok 2
Mezitím ve velké míse prošlehejte zbývající limetkovou šťávu a fenyklová semínka se solí, pepřem a trochou olivového oleje. Přidejte mrkev, červenou cibuli a dobře promíchejte.
krok 3
Pita chleby zahřejte na grilu nebo na pánvi a každý nařízněte tak, abyste vytvořili kapsu. Jehněčí maso nakrájejte na plátky a naplňte jimi pita chleby společně s mrkvovým salátem a salátovými listy.