reklama

  • 450 g jehněčí krkovice
  • olivový olej
  • 1 ks limetka
    šťáva
  • 1 lžíce semínka fenyklu
    opečená a nahrubo rozdrcená
  • 1 ks mrkev
    nastrouhaná
  • 1 ks malá červená cibule
    nadrobno nakrájená
  • 4 ks pita chléb
  • 2 hlávky salát Little Gem
    jednotlivé listy

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal272
  • tuky19g
  • nasycené9g
  • sacharidy4g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín21g
  • sůl0.17g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jehněčí maso potřete trochou oleje a polovinou limetkové šťávy, poté osolte a opepřete. Grilujte nebo pečte na rozpálené pánvi 10-15 minut, a občas maso otočte. Poté odstavte z plamene, přikryjte fólií a nechte odpočinout.

  • krok 2

    Mezitím ve velké míse prošlehejte zbývající limetkovou šťávu a fenyklová semínka se solí, pepřem a trochou olivového oleje. Přidejte mrkev, červenou cibuli a dobře promíchejte.

  • krok 3

    Pita chleby zahřejte na grilu nebo na pánvi a každý nařízněte tak, abyste vytvořili kapsu. Jehněčí maso nakrájejte na plátky a naplňte jimi pita chleby společně s mrkvovým salátem a salátovými listy.

reklama
reklama
reklama
reklama