reklama

Suroviny

  • 450 g jehněčí krkovice
  • olivový olej
  • 1 ks limetka, šťáva
  • 1 lžíce semínka fenyklu, opečená a nahrubo rozdrcená
  • 1 ks mrkev, nastrouhaná
  • 1 ks malá červená cibule, nadrobno nakrájená
  • 4 ks pita chléb
  • 2 hlávky salát Little Gem, jednotlivé listy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Jehněčí maso potřete trochou oleje a polovinou limetkové šťávy, poté osolte a opepřete. Grilujte nebo pečte na rozpálené pánvi 10-15 minut, a občas maso otočte. Poté odstavte z plamene, přikryjte fólií a nechte odpočinout.

  • KROK 2

    Mezitím ve velké míse prošlehejte zbývající limetkovou šťávu a fenyklová semínka se solí, pepřem a trochou olivového oleje. Přidejte mrkev, červenou cibuli a dobře promíchejte.

  • KROK 3

    Pita chleby zahřejte na grilu nebo na pánvi a každý nařízněte tak, abyste vytvořili kapsu. Jehněčí maso nakrájejte na plátky a naplňte jimi pita chleby společně s mrkvovým salátem a salátovými listy.

reklama
reklama
reklama
reklama