Letní křupavý salát s houbami a fazolkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g hnědé žampiony, malé, jemně nakrájené
- 1 citron, šťáva
- 200 g fazolky zelené, očištěné
- 1 hrst bylinky jemné chuti, např. bazalka, šťovík, petrželka a estragon
- 100 g rajčata cherry, na čtvrtky
- 3 lžíce olivový olej
- 75 g parmazán (nebo vegetariánská alternativa), hobliny
Postup přípravy
- KROK 1
V misce promíchejte houby s polovinou citronové šťávy a dejte stranou – citronová šťáva způsobí, že houby změknou. Fazole blanšírujte ve vroucí osolené vodě po dobu 5-6 minut, musí ale zůstat stále křupavé. Poté je slijte a zchlaďte v ledové vodě.
- KROK 2
Fazole a žampiony smíchejte v misce s bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Těsně před podáváním promíchejte rajčata, zbývající citronovou šťávu a olivový olej a posypte parmazánem.