Letní křupavý salát s houbami a fazolkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 200 g hnědé žampionymalé, jemně nakrájené
- 1 citronšťáva
- 200 g fazolky zelenéočištěné
- 1 hrst bylinkyjemné chuti, např. bazalka, šťovík, petrželka a estragon
- 100 g rajčata cherryna čtvrtky
- 3 lžíce olivový olej
- 75 g parmazán(nebo vegetariánská alternativa), hobliny
- kcal178
- tuky15g
- nasycené5g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín9g
- sůl0.38g
Postup přípravy
krok 1
V misce promíchejte houby s polovinou citronové šťávy a dejte stranou – citronová šťáva způsobí, že houby změknou. Fazole blanšírujte ve vroucí osolené vodě po dobu 5-6 minut, musí ale zůstat stále křupavé. Poté je slijte a zchlaďte v ledové vodě.
krok 2
Fazole a žampiony smíchejte v misce s bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Těsně před podáváním promíchejte rajčata, zbývající citronovou šťávu a olivový olej a posypte parmazánem.