reklama

  • 200 g hnědé žampiony
    malé, jemně nakrájené
  • 1 citron
    šťáva
  • 200 g fazolky zelené
    očištěné
  • 1 hrst bylinky
    jemné chuti, např. bazalka, šťovík, petrželka a estragon
  • 100 g rajčata cherry
    na čtvrtky
  • 3 lžíce olivový olej
  • 75 g parmazán
    (nebo vegetariánská alternativa), hobliny

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal178
  • tuky15g
  • nasycené5g
  • sacharidy3g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín9g
  • sůl0.38g

Postup přípravy

  • krok 1

    V misce promíchejte houby s polovinou citronové šťávy a dejte stranou – citronová šťáva způsobí, že houby změknou. Fazole blanšírujte ve vroucí osolené vodě po dobu 5-6 minut, musí ale zůstat stále křupavé. Poté je slijte a zchlaďte v ledové vodě.

  • krok 2

    Fazole a žampiony smíchejte v misce s bylinkami a dochuťte solí a pepřem. Těsně před podáváním promíchejte rajčata, zbývající citronovou šťávu a olivový olej a posypte parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama