
Letní krupicová kaše s ovocem a čokoládou
2 porce
Velmi snadné
Celkový čas:
Krupicová kaše s kakaem, moučkovým cukrem a máslem je sice klasika, ale my pro vás máme tip na její letní variantu! Osvědčený recept na jemnou krupicovou kaši tu doplňuje pyré z malin, sezónní ovoce a delikátní tmavá čokoláda. Zaručujeme vám, že se při vychutnávání téhle dobroty budete rozplývat blahem!
Přejít na suroviny
- 2 hrnky mlékoplus na zředění
- 5 lžic kondenzované mlékoslazené nebo slazená zahuštěná smetana (salko, piknik, jesenka)
- 4 lžíce dětská krupička
- 4 lžíce kukuřičná krupice
- šperka sůl
- 2 lžíce chia semínka
- malinové pyrénebo rozmačkané maliny, krátce svařené s trochou cukru
- ovocepodle chuti a sezony (např. jahody, borůvky a fíky)
- tmavá čokoládanasekaná
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal500
- tuky20g
- nasycené10g
- sacharidy70g
- cukry40g
- vláknina10g
- proteín15g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Mléko a kondenzované mléko nalijte do rendlíku a vmíchejte do něj oba druhy krupice, sůl a chia semínka. Nechte 30 minut odstát. Poté zahřejte a míchejte do doby, než kaše zhoustne. Pokud je příliš hustá, zřeďte ji mlékem.
krok 2
Rozdělte do talířů, ozdobte malinovým pyré, ovocem a čokoládou a ihned podávejte.