Letní ovocná šarlota
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 500 g letní ovoce(použili jsme maliny, ostružiny a borůvky)
- 4 lžíce třtinový cukr
- 7 plátků sladký chlebíčekpodle chuti (např. skořicový s rozinkami)
- 25 g máslozměklé
- crème fraîche nebo tvarohk podávání
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 220 °C. Tři čtvrtiny ovoce vyklopte do středně velké zapékací mísy a zbytek rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré, které se 2 lžícemi cukru vmíchejte do zapékací mísy s ovocem.
krok 2
Plátky chlebíčku potřete máslem a nakrájejte na trojúhelníky, kterými pokryjte ovoce v zapékací míse a posypte zbytkem cukru. Vše přikryjte alobalem, pečte 10 minut, poté alobal ostraňte a pečte dalších 5 minut, dokud ovoce nezačne bublat a chlebíček není opečený. Každou porci podávejte s kopečkem crème fraîche nebo tvarohu.