reklama

  • 500 g letní ovoce
    (použili jsme maliny, ostružiny a borůvky)
  • 4 lžíce třtinový cukr
  • 7 plátků sladký chlebíček
    podle chuti (např. skořicový s rozinkami)
  • 25 g máslo
    změklé
  • crème fraîche nebo tvaroh
    k podávání

    Postup přípravy

    • krok 1

      Troubu předehřejte na 220 °C. Tři čtvrtiny ovoce vyklopte do středně velké zapékací mísy a zbytek rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré, které se 2 lžícemi cukru vmíchejte do zapékací mísy s ovocem.

    • krok 2

      Plátky chlebíčku potřete máslem a nakrájejte na trojúhelníky, kterými pokryjte ovoce v zapékací míse a posypte zbytkem cukru. Vše přikryjte alobalem, pečte 10 minut, poté alobal ostraňte a pečte dalších 5 minut, dokud ovoce nezačne bublat a chlebíček není opečený. Každou porci podávejte s kopečkem crème fraîche nebo tvarohu.

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama