Letní ovocný kompot
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 švestky velké, zbavené pecek a nakrájené na kousky
- 200 g borůvky
- 1 pomeranč, kůra i šťáva
- 25 g hnědý cukr světlý
- 150 g maliny
- 1 bílý jogurt hustý
- med podle chuti (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Švestky a borůvky uvařte na malé pánvi s pomerančovou kůrou a šťávou, cukrem a 4 lžícemi vody, dokud mírně nezměknou, ale nesmí se rozvařit. Jemně vmíchejte maliny a vařte ještě 1 minutu.
- KROK 2
Sundejte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Podávejte s jogurtem a pokud chcete, zakápněte medem.