reklama

Suroviny

Na zálivku

  • 1 lžíce med tekutý
  • 2 lžíce balzamikový ocet
  • 1/2 ks šalotka, velmi jemně nakrájená
  • 125 ml olivový olej extra panenský

Na salát

  • 50 g mandle celé, loupané
  • 3 nektarinka, na plátky
  • 85 g rukola, lze nahradit jinými listy salátu
  • 150 g kozí sýr
  • bílý chleba, k servírování

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na dresink si v malé misce smíchejte med, balzamikový ocet a šalotku. Nyní šlehejte a zároveň pomalu přikapávejte olivový olej. Podle chuti osolte a opepřete.

  • KROK 2

    Na salát si v pánvi nasucho opražte mandle, často s pánví prohazujte, aby se ořechy opekly celé, ale nespálily se.

  • KROK 3

    Nektarinky nakrájejte na tenké plátky. Listy řeřichy nebo míchaného salátu a nektarinky rozdělte na 4 talíře, pokapejte dresinkem a navrch rozdrobte kozí sýr a posypejte mandlemi. Případně dochuťte drceným černým pepřem a solí.

reklama
reklama
reklama
reklama