reklama

Na zálivku

  • 1 lžíce med
    tekutý
  • 2 lžíce balzamikový ocet
  • 1/2 ks šalotka
    velmi jemně nakrájená
  • 125 ml olivový olej
    extra panenský

Na salát

  • 50 g mandle
    celé, loupané
  • 3 nektarinka
    na plátky
  • 85 g rukola
    lze nahradit jinými listy salátu
  • 150 g kozí sýr
  • bílý chleba
    k servírování

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal504
  • tuky45g
  • nasycené11g
  • sacharidy12g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín12g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na dresink si v malé misce smíchejte med, balzamikový ocet a šalotku. Nyní šlehejte a zároveň pomalu přikapávejte olivový olej. Podle chuti osolte a opepřete.

  • krok 2

    Na salát si v pánvi nasucho opražte mandle, často s pánví prohazujte, aby se ořechy opekly celé, ale nespálily se.

  • krok 3

    Nektarinky nakrájejte na tenké plátky. Listy řeřichy nebo míchaného salátu a nektarinky rozdělte na 4 talíře, pokapejte dresinkem a navrch rozdrobte kozí sýr a posypejte mandlemi. Případně dochuťte drceným černým pepřem a solí.

reklama
reklama
reklama
reklama