Letní salát s nektarinkami a kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
Na zálivku
- 1 lžíce medtekutý
- 2 lžíce balzamikový ocet
- 1/2 ks šalotkavelmi jemně nakrájená
- 125 ml olivový olejextra panenský
Na salát
- 50 g mandlecelé, loupané
- 3 nektarinkana plátky
- 85 g rukolalze nahradit jinými listy salátu
- 150 g kozí sýr
- bílý chlebak servírování
- kcal504
- tuky45g
- nasycené11g
- sacharidy12g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín12g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Na dresink si v malé misce smíchejte med, balzamikový ocet a šalotku. Nyní šlehejte a zároveň pomalu přikapávejte olivový olej. Podle chuti osolte a opepřete.
krok 2
Na salát si v pánvi nasucho opražte mandle, často s pánví prohazujte, aby se ořechy opekly celé, ale nespálily se.
krok 3
Nektarinky nakrájejte na tenké plátky. Listy řeřichy nebo míchaného salátu a nektarinky rozdělte na 4 talíře, pokapejte dresinkem a navrch rozdrobte kozí sýr a posypejte mandlemi. Případně dochuťte drceným černým pepřem a solí.